Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op:
Auteur:
Bron: https://executive-people.nl/566135/meer-dan-de-helft-van-de-nederlandse-loopt-vast-in-carriere.html


Gebrek aan carrièremogelijkheden voor meer dan de helft van de Nederlandse werknemers

Uit onderzoek van adviesbureau Willis Towers Watson is gebleken dat een gebrek aan carrièremogelijkheden voor Nederlandse werknemers in alle sectoren een groot probleem is. Om verder te komen in hun loopbaan voelt 53% van de professionals zich genoodzaakt over te stappen naar een andere werkgever.
De 'Global Workforce Study' laat zien dat werkgevers het risico blijven lopen om hun beste mensen aan de concurrentie te verliezen. Het ontbreken van doorgroeimogelijkheden in de eigen organisatie is hiervan de belangrijkste oorzaak.

Een doodlopende baan

"Bedrijven krijgen het lastig wanneer zij onvoldoende aandacht hebben voor carrièremanagement. De term 'doodlopende baan' werd vroeger gebruikt voor ongeschoold, laagbetaald werk. Helaas is het tegenwoordig ook steeds vaker van toepassing op hoogopgeleide functies, waarbij werknemers het gevoel hebben slechts beperkt kans te zien vooruit te komen (en financieel succesvoller te worden) binnen hun organisatie." Aldus Angel Hoover, hoofd Talent Management & Organisational Alignment Practice EMEA bij Willis Towers Watson.

Opvallend is echter dat volgens een ander onderzoek van Willis Towers Watson, naar talentmanagement en beloning ('de Talent Management and Reward Study'), bijna 70% van de werkgevers vindt dat zij hun medewerkers voldoende carrièreontwikkelingsmogelijkheden bieden.