Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op:


Flinke groei in voorlopige aanmeldingen HAN Deeltijdstudies

Na een succesvolle start in februari met ruim 800 deeltijdstudenten blijft de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) ook in september in trek voor studies naast het werk. Eind mei hebben al ruim 1000 studenten zich aangemeld om in september te starten met een Associate degree, bacheloropleiding of master in deeltijd bij de HAN.

Dit is een groei van ruim 200 studenten in vergelijking met vorig jaar. De groei voor HAN Deeltijdstudies is veel groter dan de landelijke groei in het bekostigde deeltijdonderwijs, zo blijkt uit de voorlopige aanmeldcijfers. Hierdoor neemt ook het marktaandeel toe.

De nieuwe opleiding Social Work kent veel belangstelling. Door de technologische ontwikkelingen en politieke beslissingen verandert het werkveld in de zorg sterk en werken hulpverleners uit verschillende disciplines steeds vaker samen. Professionals moeten zichzelf durven onderscheiden en positioneren met nieuwe kennis via een deeltijd bacheloropleiding van 4 jaar of een Associate degree van 2 jaar. Ook de interesse in de nieuwe Associate degrees van Economie, Management en Recht blijft groeien. Vooral de 2-jarige hbo opleiding Online Marketing & Sales is populair. Er is veel vraag naar slimme online marketeers in het werkveld.

Hulp bij het vinden van een werkplek

Studeren in deeltijd of duaal bij de HAN betekent dat je werken en leren combineert. Sommige studenten hebben al een baan en kunnen starten met een studie. Andere studenten willen leraar worden en dan zorgt de HAN via Bureau Extern voor een stageschool om werkervaring tijdens de studie op te doen. Hebben studenten (nog) geen relevante baan, maar willen ze wel starten met een opleiding? Dan helpt de HAN studenten om een werkplek te vinden via HAN Employment en bij de technische opleidingen via een maatwerktraject in de Civiele Bouw in samenwerking met Civilion en een traject 'Werken en Leren met Energie' voor zij-instromers door SEECE (Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise). Meer informatie via han.nl/werkplek.

Persoonlijke studiebegeleiding

Elke deeltijdstudent van de HAN krijgt een eigen studieloopbaanbegeleider. Een studieloopbaanbegeleider is een studiecoach die de student begeleidt en helpt waar nodig met alle studiegerelateerde vragen. Daarnaast heeft de HAN een netwerk van experts op het gebied van studentbegeleiding: HAN Studiesucces. Ze hebben bijvoorbeeld expertise op het gebied van studievaardigheden, taalvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling maar geven ook psychologische hulpverlening en ze bieden hulp met vragen over financiële regelingen.

Op woensdag 6 juni vindt de Open Avond HAN Deeltijdstudies plaats. De HAN heeft een breed aanbod aan opleidingen in deeltijd die naast een baan te volgen zijn: Associate degrees, bachelors, masters en (post-hbo)-opleidingen, cursussen, trainingen en modules. Tijdens de Open Avond staan de voorlichters klaar voor een persoonlijk studieadvies. Kijk voor meer informatie over de deelnemende opleidingen op han.nl/meermee.