Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op:
Auteur:
Bron: http://www.monsterboard.nl/ict/a/goede-voornemens-2016


Dit zijn de goed voornemens van uw collega's

De goede voornemens voor 2016 van werkend Nederland

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat veel mensen hard bezig zijn om zich aan hun goede voornemens te houden. Werk blijkt een belangrijke rol te spelen bij de goede voornemens in Nederland.

Online vacaturebank Monsterboard deed onderzoek onder 529 werkende Nederlanders. Ze vroeg hen naar de goede voornemens voor 2016.

2016: een betere werk - privé balans

Bijna de helft van werkend Nederland wil in 2016 een betere balans vinden tussen werk en privé. Een derde zoekt dit onder andere in minder overwerken en 28% wil meer leuke dingen doen met collega's. En we lijken allemaal zeer leergierig! Vier op de tien heeft zijn zinnen gezet op een training via werk, 30% gaat dit zelf geregelen in het nieuwe jaar.

Natuurlijk staat ook het vinden van een nieuwe baan (26%) en meer gaan verdienen (27%) weer in de top 10 van goede voornemens voor 2016.

Behaal je doelen in 2016

Vaak blijven goede voornemens bij goede voornemens en doen we er te weinig mee. Zeker voor je werk is dat zo zonde! The time is now, als je iets wilt veranderen. En dat hoeven niet meteen wereldschokkende dingen te zijn als je baan opzeggen en hopen dat het goed komt. Je kunt ook met kleine stapjes beginnen: iets nieuws leren, een managementboek lezen, nieuwe projecten oppakken op je werk of eens een gesprek aangaan met je manager over je salaris.