Dé opleidingensite voor hbo en hoger
Gepubliceerd op:


Aantal deeltijdstudenten bij de HAN blijft groeien

Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zijn in februari ruim 800 studenten gestart met een Associate degree of bacheloropleiding in deeltijd of duaal. Dit is een groei van 445 studenten in vergelijking met vorig jaar. Vooral de nieuwe Associate degrees van Economie, Management en Recht en de Associate degrees van Built Environment zijn erg populair met een instroom van in totaal ruim 200 studenten. Ook de bachelor Leraar Basisonderwijs in deeltijd start met 67 studenten. De voorlopige totale aanmeldingen voor september laten nu al een lichte groei zien.

De groei in de voorlopige aanmeldingen voor HAN Deeltijdstudies is in lijn met de kwalitatieve - en kwantitatieve ambities van de HAN. Het deeltijdonderwijs wordt flexibel ingericht om tegemoet te komen aan het toenemend belang van scholing en opleiding aan volwassenen. De HAN richt zich daarbij op studenten die werken en leren willen combineren. Kennis en vaardigheden die studenten al bezitten worden erkend. Ons onderwijs is erop gericht dat studenten van elkaar en elkaars beroepspraktijk leren. De HAN wil tot de drie grootste publieke aanbieders van hbo-deeltijdonderwijs in Nederland behoren.


Groeiende vraag naar tweejarige hbo-opleiding

Uit de groei in voorlopige aanmeldingen voor de Associate degree-programma's van de HAN blijkt dat er veel vraag is naar deze tweejarige hbo-opleiding. Het is een studie vol theoretische en praktische kennis. Ideaal voor mensen die na het mbo klaar zijn voor de volgende stap in hun carrière. Daarna is de stap naar een bacheloropleiding een stuk kleiner. Door het opleiden van deze professionals draagt de HAN bij aan de toenemende vraag naar specialisten in logistieke, bedrijfskundige, juridische en technische functies in de herstellende economie in de regio.


Persoonlijk studieadvies

Op woensdag 21 maart vindt de Open Avond HAN Deeltijdstudies plaats. De HAN heeft een breed aanbod aan opleidingen in deeltijd die naast een baan te volgen zijn: Associate degrees, bachelors, masters en (post-hbo)-opleidingen, cursussen, trainingen en modules. Tijdens de Open Avond staan de voorlichters van de HAN klaar voor een persoonlijk studieadvies. Kijk voor meer informatie over de deelnemende opleidingen op www.han.nl/meermee.