Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Post-HBO Leadership & Change

Netherlands Business Academy

  • Beschrijving
  • Overzicht

Post-HBO Leadership & Change

In de Post-HBO Leadership & Change vormen conceptueel leadership, historie en ontwikkelingen belangrijke uitgangspunten voor verdere persoonlijke ontwikkeling. Maatschappelijke verandering is de basis waarop u de aangereikte concepten in uw eigen praktijk toepast. Goede leiders vernieuwen en veranderen; pakken de statusquo aan. Zij inspireren collega's tot een heldere en gemeenschappelijke visie, stellen anderen in staat te handelen, geven het goede voorbeeld en nemen de organisatie op sleeptouw. Belangrijk is om eerst jezelf te leren kennen, daarna je omgeving te scannen en dan de optimale keuze te maken voor het samenstellen van het team. Vernieuwen en veranderen doe je niet alleen.

In deze Post-HBO worden veel gebruikte assessment tools gebruikt zoals MBTI, DISC en de Caluqé. Deze worden gecombineerd met de meer wetenschappelijk geaccepteerde methodieken en concepten zoals WAVE en de Big Five. Ook is er aandacht voor Leadership concepten zoals Situationeel Leiderschap en Covey.

Tijdens de opleiding leert u ondermeer:

  • Beginselen van Leadership;
  • Leadership strategieën;
  • Visievorming, denk groot en internationaal;
  • Ontwikkelen managementskills;
  • Implementeren van Leadership filosofie.

Programma

• Module Verandermanagement
• Module Leadership
• Module Ethiek
• Module Strategie & Beleid


Praktische informatie

Vooropleiding en ervaring

Om de Post-HBO Leadership & Change te volgen beschikt u over minimaal een hbo-/universitair diploma en drie jaar relevante werkervaring. Ook toelating via een mondelinge toets is mogelijk als u kunt aantonen dat u op basis van vakgericht onderwijs en minimaal vijf jaar beroepservaring minstens op hbo-niveau functioneert.
U bespreekt uw persoonlijke werksituatie en wensen in een één-op-één gesprek met een opleidingsdeskundige. Op grond hiervan krijgt u een studieadvies en kunt u worden toegelaten tot de opleiding.

Titel / diploma

Na succesvol afronden van de opleiding ontvangt u een Post-bachelor (HBO) diploma Leadership & Change van Netherlands Business Academy. Met dit diploma kunt u vrijstelling verkrijgen voor het betreffende onderdeel van het volledige masterprogramma.

Duur en studiebelasting

De Post-HBO Leadership & Change bestaat uit 13 contactdagen. Buiten de college-uren moet u rekenen op een studiebelasting van gemiddeld 10 uur per week.

Locaties en start

De Post-HBO Leadership & Change wordt aangeboden in Utrecht, Amsterdam en Breda (onder voorbehoud van voldoende deelname per locatie).

Collegetijden

Maandagmiddag en maandagavond. In de ochtend vinden er consultatiebijeenkomsten plaats. Hier werkt u casussen en opdrachten uit, bereidt u presentaties voor en wordt elkaars werk becommentarieerd.

Voor alle modules word gebruik gemaakt van Nederlands- Engelstalige literatuur. alle lessen worden verzorgd in de Nederlandse taal.

Kosten

Opleidingskosten: € 8.525,- (exclusief arrangementskosten en literatuurkosten)

Neem voor meer informatie of een kostenspecificatie contact op met ons onderwijsbureau.

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Voor meer informatie.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 6 maanden
Type Post-hbo / Post-bachelor, Specialised master for professionals
Kosten €8525
Les locatie type Hotelaccomodatie, Op het instituut
Titulatuur Geen titel
Website www.netherlandsbusinessacademy.nl/post-hbo-opleidingen/post-hbo-opleiding-leadership-change/
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Startmaanden maart, oktober
Provincies Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht
Afronding Diploma