Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Master Mediation

Netherlands Business Academy

  • Beschrijving
  • Overzicht

Master Mediation

Meer leren dan alleen de vaardigheden op het gebied van mediation? De Master Mediation sluit helemaal aan op de steeds verdergaande professionalisering en de wettelijke verankering die mediators gaan krijgen.

De Master Mediation biedt een integrale benadering van theorie en praktijk: theoretisch kader wordt aan de praktijk gekoppeld. Door de introductie van systeembenadering in mediation (de mens in conflict beschouwd in relatie tot zijn omgeving), krijgt de rol van de mediator in deze Master scherp vorm.

Als mediator zorgt u dat de partijen goed geïnformeerd zijn, en zijn doordrongen van de consequenties van keuzes. U leert hoe u interventies toepast die gericht zijn op procesbegeleiding zonder inhoudelijke advisering. Onmisbaar is het vermogen op uw eigen achtergrond en persoonlijke ervaringen te reflecteren. De opleiding stijgt al met al ver uit boven het aanleren van vaardigheden.


Het programma

Pre-Master

• Basisopleiding Mediation


Kick Off

• Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching en Schriftelijke Communicatie
• Methoden & Technieken van Onderzoek


Psychologie voor mediators

Systeembenadering in mediation

Multimethodisch Mediaten

Praktijklijn

Specialisatie, keuze:

• Werk, ziekte en exit
• Familie


Capita Selecta

• Persoonlijkheidsanalyse
• Multiculturele mediation


Thesis

• Methoden & Technieken van Onderzoek


Praktische informatie

Vooropleiding en ervaring

Om de Master Mediation te volgen beschikt u over minimaal een hbo-/universitair diploma en drie jaar relevante werkervaring. Ook toelating via een mondelinge toets is mogelijk als u kunt aantonen dat u op basis van vakgericht onderwijs en minimaal vijf jaar beroepservaring minstens op hbo-niveau functioneert.
U bespreekt uw persoonlijke werksituatie en wensen in een één-op-één gesprek met een opleidingsdeskundige. Op grond hiervan krijgt u een studieadvies en kunt u worden toegelaten tot de opleiding.


Titel / diploma

Na succesvol afronden van de opleiding ontvangt u het diploma Master Mediation en de titel MME.


Duur en studiebelasting

De Master Mediation bestaat uit 43 contactdagen. Buiten de college-uren moet u rekenen op een studiebelasting van gemiddeld tien uur per week. De totale doorlooptijd van de opleiding bedraagt 2½ jaar.


Locaties en start

De Master Mediation wordt aangeboden in Utrecht, Amsterdam en Breda (onder voorbehoud van voldoende deelname per locatie).


Collegetijden

Maandagmiddag en maandagavond. In de ochtend vinden er consultatiebijeenkomsten plaats. Hier werkt u casussen en opdrachten uit, bereidt u presentaties voor en wordt elkaars werk becommentarieerd.


Literatuur

Voor alle modules wordt gebruik gemaakt van Nederlandse- en Engelstalige literatuur. Alle lessen worden verzorgd in het Nederlands.


Kosten

Opleidingskosten: € 24.655,-

De kosten voor de Pre-Master zijn hierin niet opgenomen. Deze worden apart gefactureerd. Vrijstelling is mogelijk indien u de basisopleiding al eerder heeft gevolgd.
De prijzen zijn excl. literatuur, verblijfkosten, evt. extern examen Intop en btw. Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact op met Netherlands Business Academy. De opleiding Master Mediation kunt u ook in delen volgen en betalen.

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Voor meer informatie.


Accreditatie

De aanvraag voor NVAO-accreditatie is in voorbereiding.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 30 maanden
Type Master (HBO-universitair), Specialised master for professionals
Kosten €24655
Les locatie type Hotelaccomodatie, Op locatie, Op het instituut
Titulatuur Geen titel
Website www.netherlandsbusinessacademy.nl/masteropleidingen/master-mediation-opleiding/
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Startmaanden maart, oktober
Provincies Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht
Afronding Diploma