Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Photoshop Basis

NCOI Opleidingen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

De training is speciaal ontwikkeld voor professionals die fotografische beelden moeten bewerken voor weergave op scherm of papier, zoals grafisch en webdesigners, (semi)professionele fotografen, marketing- en communicatiemedewerkers. Heeft u al veel ervaring met Photoshop CS5, dan kunt u direct starten met de training Photoshop Advanced.

Omschrijving
Deze training is de ideale start voor bijvoorbeeld de grafisch vormgever, fotograaf of marketeer die gedegen basiskennis wil van Photoshop. De belangrijkste onderwerpen die aan bod komen tijdens de training zijn het kennismaken met de werkruimte van Photoshop, het aanpassen van de afbeeldingsgrootte en -resolutie, het corrigeren van kleur en contrast, werken met lagen, retoucheren van afbeeldingen, maken en aanpassen van selecties en Adobe Bridge.

Enrollment
Inschrijven kan via www.ncoi.nl/Inschrijven.html?course=32248-2017.

Graduation

Na afloop van de training ontvangt u het officiële certificaat ‘Photoshop Basis’. Deze training is samen met de training Photoshop Advanced een goede voorbereiding op het examen Adobe Certified Expert (ACE): Photoshop. U kunt zich apart inschrijven voor dit examen. Zie voor meer informatie www.ncoi.nl

Het examen ACE: Photoshop is een verplicht examen voor de certificering ACE Master Certification en een keuze-examen voor de specialistcertificering Design Specialist en Web Specialist.

Objectives

Het gedegen programma van deze klassikale training is erop gericht dat u het geleerde direct kunt toepassen in uw praktijksituatie. De zeer ervaren en gecertificeerde trainer behandelt de theorie en laat met diverse demonstraties zien hoe deze is toe te passen in de praktijk. U gaat aan de slag met verschillende oefeningen waardoor een optimale verwerking van de leerstof wordt bewerkstelligd. In de training kunt u kiezen of u met de Nederlandse of Engelse versie van het programma wilt werken. In het studiemateriaal zijn zowel de Nederlandse als Engelse menuopdrachten opgenomen. De verhouding theorie en praktijk is ongeveer 30-70. Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van Adobe Photoshop CC. Werkt u met Photoshop CS6 of een eerdere versie, dan is deze training ook zeer geschikt voor u.

Program guide

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Introductie
 • Bestandsformaten
 • De eerste beginselen
 • Uitsnijden en rechtzetten
 • Afbeeldingsgrootte en -resolutie
 • Selecties
 • Transformeren en vervormen
 • Aanpassingen in kleur en contrast
 • Retoucheren

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 2 maanden
Kosten €691
Titulatuur Geen titel
Website www.ncoi.nl/training/Trainingen-Photoshop-CS6-Basis.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat