Dé opleidingensite voor hbo en hoger

MBO Medewerker Beheer ICT niveau 3

NCOI Opleidingen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Omschrijving
Met de opleiding MBO Medewerker Beheer ICT niveau 3 wordt u op erkend MBO-niveau opgeleid. Wat u leert, kunt u direct toepassen in uw werk. Zo heeft u al voordeel van de opleiding voordat u uw diploma heeft. U wordt hierbij geholpen door de praktijkgerichte benadering van de opleiding en onze docenten. De docenten leren u alles over het oplossen van storingen, hard- en softwarebeheer en het continu verbeteren van de service. Wanneer u geen relevante werkomgeving heeft, dan kan het Stage Instituut van NCOI u helpen met het vinden van een passend stagebedrijf. Met deze erkende opleiding MBO Medewerker Beheer ICT niveau 3 van NCOI behaalt u een officieel erkend diploma dat maatgevend is in de branche. Bovendien kunt u met dit diploma versneld doorstuderen naar MBO ICT-beheerder niveau 4.

Admission

U kunt deelnemen aan deze opleiding als u minimaal beschikt over een diploma MBO-niveau 2, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar.

Heeft u niet de juiste vooropleiding? Dan kunt u met een goede motivatie en ruime werkervaring een toelatingstoets maken. Met een goed resultaat kunt u zo alsnog tot de opleiding toegelaten worden. Als u gebruik wilt maken van deze vorm van toelating, dan wordt tijdens de intake uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Characteristics
MBO-niveau 3

Course schedule

Deze opleiding duurt 12 maanden. U mag kosteloos langer over uw opleiding doen. Indien u dat wilt, kunt u de termijnbedragen spreiden over een langere termijn. Dit wordt als optie in de intake met u doorgenomen. De opleiding wordt aangeboden in een dag- en een avondvariant. Bij de dagopleiding volgt u 12 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 3 bijeenkomsten van 3 uur voor de begeleiding. De avondopleiding omvat 15 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. U vindt het bijeenkomstenoverzicht per startmoment en per locatie op de website. U kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning.

Enrollment
Inschrijven kan via www.ncoi.nl/Inschrijven.html?course=60735-2018.

Graduation

De module ITIL® Foundation rondt u af met een extern examen, waarmee u bij een positieve afronding een officieel erkend certificaat ontvangt. De andere modules worden afgesloten met een digitaal examen, waarbij u zelf kunt inplannen waar en wanneer u examen doet. Daarnaast rondt u uw stage af met een praktijkexamen, dat bestaat uit opdrachten en een toets waarin u laat zien dat u het vak beheerst.

Heeft u voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvangt u het officiële, door de overheid erkende diploma ‘MBO Medewerker Beheer ICT niveau 3’, zoals ingeschreven in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Het behalen van een erkend diploma wordt steeds belangrijker. NCOI zorgt ervoor dat u dit kunt behalen. De opleiding is goed te combineren met werk en privé. Als grootste opleider voor werkenden weten we hoe we u optimaal kunnen begeleiden. U zult met de juiste motivatie dan ook zonder al te veel inspanningen het programma succesvol kunnen doorlopen.

Objectives

Deze prakijkgerichte opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten die een MBO-diploma willen behalen. Voor de start van de opleiding wordt persoonlijk contact met u opgenomen. Alle belangrijke aspecten worden dan telefonisch met u doorgenomen. Zo wordt onder andere ingegaan op de rol van de stage in de opleiding, de geschiktheid van uw werkplek en de keuzeprogramma's waaruit u kunt kiezen. De eerste bijeenkomst die u daarna bijwoont is een kick-off. Hierin wordt het programma, de begeleiding en examinering uitgelegd. Daarnaast krijgt u een introductie in e-Connect, de digitale leeromgeving van NCOI, waar u alle informatie over uw opleiding vindt.

De opleiding is voor een belangrijk deel gekoppeld aan de praktijk. U loopt stage waarbij u het vak in de praktijk leert. Ook volgt u modules in de vorm van klassikale bijeenkomsten met veel voorbeelden uit de praktijk. Deze modules worden verzorgd door docenten die zelf in het vakgebied werkzaam zijn. Dat maakt de lessen erg leuk en zorgt dat de leerstof heel herkenbaar wordt uitgelegd.

Wij begrijpen hoe het is om volwassenen op te leiden. Zo zorgen wij ervoor dat u de opleiding uitstekend kunt combineren met uw werk en privé. Ook zijn de boeken die in deze opleiding worden gebruikt uitstekend geschikt voor MBO. Hierdoor werkt u heel doelgericht naar het programma. Wij maken het u zo makkelijk mogelijk om uw diploma te halen.

Program guide

Het programma bestaat uit 3 modules (6 avonden of 3 dagen), een keuzeprogramma, een module Studiebegeleiding (3 bijeenkomsten van 3 uur) en een stage (uw werkplek of een stage). Ook wordt aandacht besteed aan de algemene onderdelen die voor MBO-opleidingen verplicht zijn, zoals taal en rekenen.

In deze opleiding leert u alles wat u nodig heeft om als medewerker beheer ICT te gaan werken. U gaat aan de slag met het de basis van hard- en softwarebeheer en kijkt naar de praktische werkzaamheden die hierbij horen. Ook de menselijke kant van IT-beheer komt aan bod, zoals de dienstverlening aan gebruikers. U oefent praktijkgericht door opdrachten in uw werk uit te voeren. Zo leert u om de nieuwe vaardigheden in de praktijk te gebruiken.

Hard- en softwarebeheer basis

(6 bijeenkomsten)

 • Hardware en software (werking van de computer, opslag, data, Windows 10, apps)
 • Computersystemen (gebruiksklaar maken en onderhoud)
 • Verbindingen (realiseren van vaste en draadloze verbindingen, testen)
ITIL® Foundation

(6 bijeenkomsten)

 • Servicestrategie
 • Serviceontwerp
 • Serviceveranderingen
 • Serviceoperatie
 • Continu verbeteren
 • Examentraining
ICT-dienstverlening

(6 bijeenkomsten)

 • De servicedesk
 • Basiskennis ICT en dienstverlening
 • ICT-beheerprocessen en -concepten
 • Communicatieve vaardigheden voor ICT
 • De gebruiker begrijpen en feedback vragen
 • Vastleggen en documenteren
 • Incidenten formuleren en rapporteren
 • Oplossen van incidenten
Overige onderdelen
 • Studiebegeleiding
 • Keuzeprogramma
 • Stageprogramma
 • Algemene onderdelen

Niveau MBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 18 maanden
Kosten €2690
Titulatuur Geen titel
Website www.ncoi.nl/opleiding/MBO-opleidingen-MBO-Medewerker-Beheer-ICT-niveau-3.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 16
Afronding Diploma