Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Master in Toegepaste Psychologie voor Professionals specialisatie Kinder- en jeugdpsychologie

NCOI Opleidingen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

U bent als professional actief in de hulpverlening of het onderwijs of wilt dat worden en u wilt uw kennis op het gebied van psychologie verder ontwikkelen. U wilt graag een Mastergraad behalen in de psychologie.

Omschrijving
In deze NVAO-geaccrediteerde Master in Toegepaste Psychologie voor Professionals verdiept u zich in de hulpverlening aan en begeleiding van kinderen en jongeren. Daarbij verdiept u zich onder meer in de klinische kant van de ontwikkelingspsychologie en de relatie tussen cognitie en gedrag. Ook ontwikkelt u belangrijke begeleidingsvaardigheden die u in verschillende rollen en beroepen binnen de kinder- en jeugdzorg kunt inzetten. Wij hebben het programma van de Master zo gepland en georganiseerd dat u het prima kunt combineren met uw baan.

Enrollment
Inschrijven kan via www.ncoi.nl/Inschrijven.html?course=59041-2018.

Objectives

In de opleiding gaat u op Masterniveau aan de slag met opdrachten en cases uit de praktijk. Dit doet u onder leiding van docenten uit het werkveld. Elke Masterclass rondt u steeds in 8 avonden of 4 dagen af. U wordt tijdens de opleiding ondersteund door onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. U kunt kiezen uit een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week. Ook kunt u deze opleiding online volgen via e-learning. Zie Studeren op afstand voor meer informatie hierover.

Program guide
 • Masterclass Psychologie en Gedrag 6 EC
 • Masterclass Sociale Psychologie 6 EC
 • Masterclass Ontwikkelingspsychologie 6 EC
 • Masterclass Psychologisch Onderzoek 6 EC
 • Integrale opdracht 5 EC
 • Masterclass Kinderpsychologie 6 EC
 • Masterclass Jeugd- en Gezinsbegeleiding 6 EC
 • Masterclass Effectieve Interventies in de Hulpverlening 6 EC
 • Afstuderen 13 EC
Afstuderen

U rondt uw Masteropleiding af met een afstudeeropdracht waarmee u aantoont dat u de geleerde theorie en vaardigheden op Masterniveau beheerst. U kunt uw afstudeeropdracht aan laten sluiten bij uw specialisatierichting. Zo geeft u op basis van uw eigen interesses en ambities vorm aan uw opleiding. Voorafgaand aan de afstudeeropdracht doorloopt u een kort programma waarin wordt ingegaan op de uitvoering van praktisch onderzoek en een afstudeeropdracht op Masterniveau. Tijdens het afstuderen zelf krijgt u bovendien persoonlijke begeleiding van een afstudeerbegeleider. Zo wordt u optimaal begeleid naar een succesvolle afsluiting van uw opleiding.

Erkend getuigschrift

U rondt de Masterclasses af met een eindopdracht. Als u de opleiding met succes heeft afgerond, ontvangt u het officiële Mastergetuigschrift ‘Master in Toegepaste Psychologie voor Professionals’ van NCOI University of Applied Sciences met een aantekening van uw specialisatie Kinder- en jeugdpsychologie. Ook mag u de graad MSc (Master of Science) voeren. Deze Masteropleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de wettelijke eisen van het ministerie van OCW. De programma’s van NCOI worden voortdurend geactualiseerd en staan onder toezicht van een onafhankelijke academic board. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Kosten €13990
Titulatuur Geen titel
Website www.ncoi.nl/opleiding/Masteropleidingen-Master-in-Toegepaste-Psychologie-voor-Professionals-specialisatie-Kinder-en-Jeugdpsychologie.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 18
Afronding Diploma