Dé opleidingensite voor hbo en hoger

InDesign Basis

NCOI Opleidingen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

De training is speciaal ontwikkeld voor professionals die een start maken als dtp’er, zoals vormgevers, marketing- en communicatiemedewerkers, illustratoren. Heeft u al veel ervaring met InDesign CS5, dan kunt u direct starten met de training InDesign Advanced.

Omschrijving
Deze training is de ideale start voor de grafisch vormgever, dtp’er of marketeer die gedegen basiskennis wil van InDesign CC of InDesign CS6. De belangrijkste onderwerpen die aan bod komen tijdens de training zijn het kennismaken met de werkruimte van InDesign, instellen van voorkeuren, navigeren en beoordelen van documenten, nieuwe documenten maken, plaatsen van tekst en afbeeldingen, werken met objecten, stramienpagina’s, lagen, tekstkaders verbinden, tekst formatteren en werken met tekststijlen, kleurelementen, preflight en exporteren naar pdf.

Enrollment
Inschrijven kan via www.ncoi.nl/Inschrijven.html?course=32257-2017.

Graduation

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat ‘InDesign Basis’.

Deze training is samen met de training InDesign Advanced een goede voorbereiding op het examen Adobe Certified Expert (ACE): InDesign. U kunt zich apart inschrijven voor dit examen. Voor meer informatie zie www.ncoi.nl

Het examen ACE: InDesign is een verplicht examen voor de certificering ACE Master Certification en een keuze-examen voor de specialistcertificering Design Specialist.

Objectives

Het gedegen programma van deze klassikale training is erop gericht dat u het geleerde direct kunt toepassen in uw praktijksituatie. De zeer ervaren en gecertificeerde trainer behandelt de theorie en laat met diverse demonstraties zien hoe deze is toe te passen in de praktijk. U gaat aan de slag met verschillende oefeningen waardoor een optimale verwerking van de leerstof wordt bewerkstelligd. In de training kunt u kiezen of u met de Nederlandse of Engelse versie van het programma wilt werken. In het studiemateriaal zijn zowel de Nederlandse als Engelse menuopdrachten opgenomen. De verhouding theorie en praktijk is ongeveer 30-70. Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van Adobe InDesign CC. Werkt u met InDesign CS6 of een eerdere versie, dan is deze training ook zeer geschikt voor u.

Program guide

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Starten met InDesign
 • Nieuwe documenten opzetten
 • Lagen
 • Kleur
 • Een visitekaartje maken
 • Fonts
 • Pagina’s voor een magazine opmaken (tekst)
 • Pagina’s voor een magazine opmaken (afbeeldingen)
 • Afdrukken en exporteren

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 2 maanden
Kosten €691
Titulatuur Geen titel
Website www.ncoi.nl/training/Trainingen-InDesign-CS6-Basis.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat