Dé opleidingensite voor hbo en hoger

HBO Hotelmanagement

NCOI Opleidingen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

U bent senior medewerker of operationeel leidinggevende. U wilt doorgroeien naar een hogere managementfunctie binnen de hotelbranche en uw kennis en vaardigheden op dit gebied verbreden op HBO-niveau.

Omschrijving
Dit unieke HBO-programma biedt u de mogelijkheid u te ontwikkelen tot hotelmanager. Om succesvol te zijn als hotel zijn steeds meer factoren van belang: online reviews van bezoekers, de online beleving van het hotel, maar ook techniek en gebruiksgemak. Hotelkamers worden opnieuw uitgevonden waarbij de klantbeleving centraal staat. Een uiterst boeiende omgeving waar erg veel speelt. U gaat aan de slag met het effectief inrichten en aansturen van de frontoffice en housekeeping en u krijgt inzicht in het leiden van een restaurant. Zo ontwikkelt u zich als een klantgerichte professional met een groot gevoel voor service en kwaliteit en klantbeleving.

Admission

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Characteristics
HBO-deelprogramma

Course schedule
  • Duur van de opleiding: 1 jaar
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • Dag: 9 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Avond: 18 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand


Enrollment
Inschrijven kan via www.ncoi.nl/Inschrijven.html?course=2524-2018.

Graduation

U sluit elke module af met een praktijkgerichte opdracht. Na een succesvolle afronding van alle modules, ontvangt u het zeer gewaardeerde diploma ‘HBO Hotelmanagement’ van Hogeschool NCOI.

Indien u eventueel verder wilt studeren en u voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor, dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de HBO Bacheloropleiding.

Objectives

Onze opleidingen zijn zeer praktisch ingericht. Wij werken met ervaren docenten die zelf werkzaam zijn in de praktijk en als geen ander weten wat u nodig heeft. U gaat onder andere aan de slag met keukenmanagement en de ontwikkeling van uw organisatievaardigheden. Bovendien weet u straks precies op welke manieren u de gastervaring kunt beïnvloeden voor en tijdens het verblijf met behulp van kwaliteit en communicatie. Tijdens de opleiding heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Evenementenorganisatie

(6 bijeenkomsten)

  • Organiseren van evenementen in ­projecten
  • Vergunningen
  • Inrichten evenemententerrein
  • Logistiek en transport
  • Sociale hygiëne
  • Veiligheidsaspecten
  • Sales en marketing voor evenementen
  • Financiële aspecten
Food & beverage management

(6 bijeenkomsten)

  • F&B management algemeen
  • Personeel, planning en HR
  • Menu engineering
  • Inkoop/cost of sales
  • F&B financieel
  • F&B operations
  • Kitchenmanagement
  • Yieldmanagement
Rooms division management

(6 bijeenkomsten)

  • Frontoffice
  • Housekeeping
  • Technische dienst
  • Revenue & yield management
  • RDM operations
  • RDM financieel

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Kosten €2390
Titulatuur Geen titel
Website www.ncoi.nl/opleiding/HBO-opleidingen-HBO-Hotelmanagement.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma