Dé opleidingensite voor hbo en hoger

HBO Bachelor Sportmanagement

NCOI Opleidingen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Admission

U kunt deze Bachelor volgen als u in het bezit bent van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Indien u niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, kunt u ook instromen met een 21+ toets. U heeft zich bijvoorbeeld ontwikkeld via uw werk of op een andere manier, waarmee u laat zien dat u de kwaliteiten heeft die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Graduation

NCOI maakt gebruikt van digitale examens en opdrachten. Het voordeel hiervan is dat u zelf uw examen kunt inplannen. Daarbij kunt u zowel het moment als de plaats zelf uitkiezen. Tijdens deze opleiding bestaan uw examens uit digitale examens [DE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. Ook werkt u aan eindopdrachten [EO]. In het programma ziet u hoe u ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij u hierover op de hoogte tijdens uw opleiding.

Objectives

De opleiding richt zich meteen op de kern van het vakgebied. Dat geeft directe herkenbaarheid en toepassingsmogelijkheden. Per module rondt u steeds een onderwerp af. Daarmee heeft u een zeer overzichtelijk en goed georganiseerd programma. De meeste modules zijn bovendien ook op basis van e-learning te volgen. U zult merken hoe prettig dit werkt.

U ontwikkelt zich op een zeer praktische wijze op erkend HBO Bachelorniveau. HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. U kunt korter of langer over uw opleidingstraject doen. Een eerdere HBO-opleiding of veel werkervaring levert u mogelijk vrijstellingen en daarmee een verkort programma op. Het kan ook zijn dat u te druk bent om de opleiding in 4 jaar af te ronden. Dan kunt u door onze modulaire aanpak de duur van uw opleiding eenvoudig verlengen tot maximaal 6 jaar. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Heeft u langer nodig, dan betaalt u geen extra kosten.

Voor werkenden

In de bijeenkomsten wordt gewerkt met opdrachten uit de praktijk en cases van dagelijkse situaties. Onze docenten hebben veel praktijkervaring op het gebied van management binnen de sportsector. U merkt direct dat zij kennis van zaken hebben en dat ze u helpen bij problemen en vraagstukken die u in uw werk tegenkomt. Ze maken de leerstof praktisch en goed toepasbaar. Door deze praktijkgerichte aanpak leert u de nieuwe kennis direct in de praktijk toe te passen. NCOI is ook resultaatgericht, de opleiding is speciaal ontwikkeld voor werkenden. Veel praktijkopdrachten kunt u namelijk in uw werk uitvoeren. Zo combineert u optimaal uw werk en opleiding. Als een bepaald onderwerp buiten uw huidige werkveld valt, zorgen de docenten voor actuele praktijksituaties, zodat u toch praktijkgericht kunt oefenen.

Flexibel studeren

U studeert in uw Bacheloropleiding steeds in overzichtelijke stappen. Per module rondt u een onderwerp af. Daarmee houdt u focus en is uw opleiding overzichtelijk opgebouwd. Daarnaast wordt u tijdens deze Bachelor ondersteund door onze gebruiksvriendelijke en professionele online leeromgeving. U vindt er alles wat u nodig heeft om uw studie succesvol te doorlopen. Met het duidelijke overzicht heeft u altijd zicht op de bijeenkomsten en opdrachten, zodat het plannen eenvoudig is. U kunt zo ook contact onderhouden met uw studieadviseur en de docenten. Bovendien kunt u er oefenen met vragen en praktijkcases. Daarnaast kunt u buiten de bijeenkomsten om blijven oefenen en u ontwikkelen.

De opleiding is op verschillende manieren te volgen. U kunt kiezen tussen een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week. Wilt u liever zonder bijeenkomsten studeren of met meer flexibiliteit? Ook dat kan bij NCOI. Deze opleiding kunt u grotendeels online volgen, bijvoorbeeld thuis of op uw werk. Zie Studeren op Afstand voor meer informatie hierover. Door deze opbouw en varianten kunt u zelf kiezen wat voor u het beste uitkomt.

Program guide
Fase 1
 • Management en organisatie [DE] 8 EC
 • Projectmanagement [MO] 8 EC
 • Sport en lifestyle [DE] 8 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten [DE] 8 EC
 • Bedrijfscommunicatie [MO] 8 EC
 • Sport en cultuur [MO] 8 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
Fase 2
 • Sport en strategie [DE] 12 EC
 • Sportbeleid [MO] 12 EC
 • Sportmarketing [MO] 12 EC
 • Sportstimulering [ME] 12 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
Fase 3
 • Innovatie in de sport [MO] 12 EC
 • Adviesvaardigheden [MO] 12 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 12 EC
 • Eventmanagement
 • Ondernemerschap
 • Marketingmanagement
 • Sales B
 • Sportpsychologie
Afstudeerfase
 • Praktijkprogramma [PF] 30 EC
 • Eindscriptie 30 EC
Afstuderen

De verschillende onderwerpen die u geleerd heeft, combineert u in uw eindscriptie. Hiermee toont u uw Bachelorniveau aan. Voordat u hiermee aan de slag gaat, wordt uitgebreid ingegaan op hoe u dit het beste aanpakt. Tijdens het afstuderen krijgt u persoonlijke begeleiding van een scriptiebegeleider die ervaring heeft met uw afstudeeronderwerp. U wordt zo optimaal begeleid naar een succesvolle afsluiting van uw opleiding. U kunt uw eindscriptie aan laten sluiten bij uw specialisatierichting. Hiermee brengt u extra focus aan en geeft u uw opleiding de vorm die het beste past bij uw kwaliteiten, interesses en ambities.

Afstudeerfase

U rondt deze Bachelor af met een eindscriptie. Ter voorbereiding hierop volgt u in uw afstudeerfase 2 bijeenkomsten. Hierin krijgt u uitleg over hoe u onderzoek uitvoert en een scriptie schrijft. U studeert bij ons praktijkgericht en flexibel.

Praktijkgerichtheid bereiken wij met docenten met ruime werkervaring en opdrachten die u uitvoert in uw eigen werkomgeving. Zo kunt u wat u geleerd heeft, direct toepassen in de praktijk en ook daarvan weer leren. Uiteraard zijn er ook diverse praktijklessen in speciale praktijklokalen.

Erkend HBO Bachelorgetuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool NCOI. U behaalt met deze opleiding een erkend diploma. U ontvangt namelijk het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Sportmanagement’. Daarnaast mag u de graad BA (Bachelor of Arts) voeren. Het programma is officieel geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Dit garandeert u dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Characteristics
HBO Bachelor

Enrollment
www.ncoi.nl/inschrijven.html?id=73515

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Kosten €7990
Titulatuur Geen titel
Website www.NCOI.nl/opleiding/HBO-opleidingen-HBO-Bachelor-Sportmanagement.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 16
Afronding Diploma