Dé opleidingensite voor hbo en hoger

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Fashion

NCOI Opleidingen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

U heeft de ambitie om opgeleid te worden tot volledig HBO Bachelor op het gebied van bedrijfskunde. Daarnaast heeft u belangstelling voor de modebranche. U beschikt over 2 jaar werkervaring in een relevante werkomgeving en u wilt meer weten over kwaliteitszorg, procesmanagement en organisatieontwikkeling binnen de fashion.

Omschrijving
In deze opleiding verwerft u alle nodige kennis en vaardigheden die u in staat stellen als bedrijfskundige in de fashionsector aan de slag te gaan. U gaat gericht bezig met specifieke bedrijfskundige aspecten in de modebranche. U past gedurende de opleiding opdrachten toe in het kader van fashion en volgt een gespecialiseerd keuzeprogramma. Ook schrijft u uw afstudeeropdracht vanuit bedrijfskunde in de richting van fashionmanagement. Deze Bacheloropleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en speciaal ontwikkeld voor werkenden die naast een baan een officiële HBO Bacheloropleiding willen volgen. De opleiding is zeer praktijkgericht, u past de theorie direct toe in de praktijk. Deze opleiding bedrijfskunde is een uitstekende keuze om u breed te ontwikkelen op HBO-niveau waarbij u zich verdiept in de specifieke sector van fashion en styling.

Admission

U kunt deze Bachelor volgen als u in het bezit bent van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Indien u niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, kunt u ook instromen met een 21+ toets. U heeft zich bijvoorbeeld ontwikkeld via uw werk of op een andere manier, waarmee u laat zien dat u de kwaliteiten heeft die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Characteristics
HBO Bachelor

Enrollment
Inschrijven kan via www.ncoi.nl/Inschrijven.html?course=57810-2018.

Graduation

U ontvangt tijdens uw opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Iedere module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruik gemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat u zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. De eerste fases rondt u af met een praktijkgerichte eindopdracht en gedurende de opleiding werkt u aan een praktijkportfolio. U sluit de Bacheloropleiding af met een afstudeeropdracht.

Objectives

In de eerste fase doorloopt u een modulair programma en gaat u aan de slag met de kernvakken van de opleiding. Zo legt u direct een stevige basis. In de tweede fase van de Bacheloropleiding volgt u een verdiepingsprogramma op een hoger, strategisch niveau. Onder deskundige leiding van ervaren praktijkdocenten verdiept u zich in thema’s als organisatieverandering en integrale procesbeheersing. Daarbij krijgt u een totaaloverzicht van alle relevante aspecten van kwaliteitsmanagement en organisatieontwikkeling. Daarna gaat u aan de slag met uw specialisatie Fashion.

De specifieke opzet van de opleiding van NCOI maakt het mogelijk dat u een belangrijk deel direct koppelt aan uw specialisatie als keuze. U kunt meteen vanaf het eerste jaar uw praktijkprogramma en eindopdracht koppelen aan optimalisatie van processen. U volgt daarnaast een aantal specifieke modules waarin u zich verdiept in de modebranche en specifieke aspecten daarvan. De verschillende onderwerpen die u tijdens de opleiding geleerd heeft, combineert u in uw afstudeeropdracht. Hiermee toont u uw Bachelorniveau aan. Tijdens het afstuderen krijgt u persoonlijke begeleiding van een afstudeerbegeleider die bekend is met uw afstudeeronderwerp. Ook is het mogelijk om dit onderzoek in uw organisatie te doen.

Program guide
Fase 1
 • Management en organisatie 8 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten 8 EC
 • Marketingmanagement 8 EC
 • Bedrijfscommunicatie 8 EC
 • Organisatiegedrag 8 EC
 • Projectmanagement 8 EC

Praktijkprogramma 6 EC

Eindopdracht 6 EC

Fase 2
 • Strategie en business performance 12 EC
 • Organisatie en verandering 12 EC
 • Management van bedrijfsprocessen 12 EC
 • Financieel management voor managers 12 EC

Praktijkprogramma 6 EC

Eindopdracht 6 EC

Fase 3
 • Fashion & styling 8 EC
 • Materiaalkennis en -toepassing 8 EC
 • Bedrijfskundig fashionmanagement 8 EC
 • Inspirerend leidinggeven 12 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden 12 EC

Praktijkprogramma 12 EC

Afstudeerfase

Praktijkprogramma 30 EC

Afstudeeropdracht 30 EC

Erkend HBO Bachelorgetuigschrift

Als u alles met succes heeft afgerond, ontvangt u het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Bedrijfskunde’ met de specialisatie Fashion. U mag zich dan Bachelor in Bedrijfskunde noemen en de graad BBA (Bachelor of Business Administration) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 36 maanden
Kosten €8490
Titulatuur Geen titel
Website www.ncoi.nl/opleiding/HBO-opleidingen-HBO-Bachelor-Technische-Bedrijfskunde-specialisatie-Bedrijfsoptimalisatie-met-Lean-Six-Sigma-1.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 16
Afronding Diploma