Dé opleidingensite voor hbo en hoger

HBO Associate degree Human Resource Management

NCOI Opleidingen

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

U wilt in 2 jaar tijd een officieel diploma behalen op het gebied van humanresourcesmanagement. U bent ambitieus en heeft belangstelling voor personeelsmanagement. Deze opleiding is vooral interessant voor mensen die een functie hebben of ambiëren als HR-businesspartner, personeelsfunctionaris, intercedent, personeelsmanager of HR-manager.

Omschrijving
In deze NVAO-geaccrediteerde HBO Associate degree Human Resource Management gaat u aan de slag met alle essentiële aspecten van personeelsmanagement. U verdiept u in organisatiegedrag en ontdekt hoe u medewerkers kunt motiveren en het werkplezier kunt verhogen. Daarbij leert u competentiemanagement en beloningsmanagement in te zetten. U gaat aan de slag met praktische zaken als personeelsplanning en het inrichten van de organisatie, maar ook het hanteren van conflicten. Daarnaast ontwikkelt u adviesvaardigheden, zodat u straks uitstekende adviezen levert over het personeelsbeleid binnen de organisatie. Een breed en praktijkgericht programma dat u na afronding de mogelijkheid biedt om versneld binnen 2 jaar af te studeren in de volledige HBO Bachelor Human Resource Management van Hogeschool NCOI.

Admission

U kunt aan deze Associate degree deelnemen met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Bent u niet in het bezit van een van deze diploma’s, en bent u minimaal 21 jaar, dan kunt u instromen op basis van de 21+ regeling van NCOI. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Characteristics
HBO Associate degree

Enrollment
Inschrijven kan via www.ncoi.nl/Inschrijven.html?course=58019-2018.

Graduation

U ontvangt tijdens uw opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Iedere module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruik gemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat u zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. De eerste fases rondt u af met een praktijkgerichte eindopdracht en gedurende de opleiding werkt u aan een praktijkportfolio. U sluit de Bacheloropleiding af met een afstudeeropdracht.

Objectives

U ontwikkelt zich op een zeer praktische wijze op erkend HBO-niveau. Onderwerpen op het gebied van HRM komen uitgebreid aan bod. U verdiept u in het gedrag van medewerkers en ontdekt hoe u hier invloed op uitoefent. U gaat aan de slag met praktische zaken, zoals de uitvoering van sollicitatiegesprekken, personeelswerving en het begeleiden van medewerkers tijdens veranderingen. Ook verdiept u zich in arbeidsrecht, zodat u op de hoogte bent van alle regels en wetten rondom verzuim, re-integratie en ontslag.

De opleiding heeft een wettelijke duur van 2 jaar en is zo gepland dat u de grootste slagingskans heeft. De meeste studenten realiseren het programma in deze aangegeven tijd. Als u meer tijd nodig heeft, kunt u door de praktische modulaire aanpak van NCOI heel eenvoudig uw opleiding vertragen. Als u langer studeert, betaalt u geen extra kosten voor het programma.

Voor werkenden

In de bijeenkomsten wordt gewerkt met opdrachten uit de praktijk en cases van dagelijkse situaties. De docenten hebben veel ervaring in het werkveld. U merkt direct dat zij kennis van zaken hebben en dat ze u helpen bij problemen en vraagstukken die u in uw werk tegenkomt. Ze maken de leerstof praktisch en goed toepasbaar. Door deze praktijkgerichte aanpak leert u de nieuwe kennis direct in de praktijk toe te passen. NCOI is ook resultaatgericht, de opleiding is speciaal ontwikkeld voor werkenden. Veel praktijkopdrachten kunt u namelijk in uw werk uitvoeren. Als een bepaald onderwerp buiten uw huidige werkveld valt, zorgen de docenten voor actuele praktijksituaties, zodat u toch praktijkgericht kunt oefenen.

Flexibel studeren

U studeert steeds in overzichtelijke stappen. Per module rondt u een onderwerp af. Daarmee houdt u focus en is uw opleiding overzichtelijk opgebouwd. Daarnaast wordt u tijdens deze Bachelor ondersteund door onze gebruiksvriendelijke professionele online leeromgeving. U vindt er alles wat u nodig heeft tijdens uw hele studie. Met het duidelijke overzicht heeft u altijd zicht op de bijeenkomsten en opdrachten, zodat het plannen eenvoudig is. U kunt zo ook contact onderhouden met uw studiecoach en de docenten. Bovendien is het mogelijk om er te oefenen met vragen en praktijkcases.

De opleiding is op verschillende manieren te volgen. U kunt kiezen tussen een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week. Wilt u liever zonder bijeenkomsten studeren of met meer flexibiliteit? Ook dat kan bij NCOI. Deze opleiding kunt u grotendeels online volgen, bijvoorbeeld thuis of op uw werk. Zie Studeren op afstand voor meer informatie hierover.

Program guide
Fase 1
 • Management en organisatie 8 EC
 • Personeelsplanning en organisatie 8 EC
 • Personeel, leiderschap en beloning 8 EC
 • Personeel en ontwikkeling 8 EC
 • Arbeidsrecht 8 EC
 • Organisatiegedrag 8 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC
 • Eindopdracht 6 EC
Fase 2
 • Effectief communiceren en beïnvloeden 12 EC
 • Adviesvaardigheden 12 EC
 • HR-performancemanagement en HR-analytics 12 EC
 • Talentmanagement, employability en HRD 12 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC
 • Afstuderen 6 EC

AD-eindopdracht

U sluit uw Associate degree af met een individuele fase waarin u een eindopdracht schrijft. Het is -mogelijk om dit onderzoek in uw organisatie te doen, u kunt het resultaat dan direct gebruiken. U wordt tijdens het afstuderen persoonlijk begeleid. Voorafgaand aan de eindopdracht vindt in 2 bijeen-komsten uitleg plaats over het afstuderen, zodat u goed bent voorbereid.

Erkend getuigschrift

De HBO Associate degree Human Resource Management is geaccrediteerd door de NVAO en gebaseerd op de geaccrediteerde opleiding HBO Bachelor Human Resource Management. U behaalt met deze opleiding het getuigschrift ‘HBO Associate degree Human Resource Management’. U mag dan ook de officiële graad Associate degree voeren. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). U ontvangt van NCOI een officieel internationaal erkend Ad-getuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Kosten €6390
Titulatuur Geen titel
Website www.ncoi.nl/opleiding/Associate-Degrees-HBO-Associate-Degree-Human-Resources-Management.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 16
Afronding Diploma