Dé opleidingensite voor hbo en hoger

HBO Architectuur

NCOI Opleidingen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

U wilt zich verdiepen in de wereld van de architectuur. U wilt zich bijvoorbeeld ontwikkelen op het gebied van esthetiek van bouwwerken.

Omschrijving
Heeft u een passie voor gebouwen en ruimten? En wilt u zich ontwikkelen in het boeiende werkveld van de architectuur? Dan is dit HBO-programma iets voor u. In de HBO Architectuur ontwikkelt u niet alleen uw bouwkundige kennis, maar vooral ook de creatieve en esthetische vaardigheden die zo belangrijk zijn in de architectuur. Zo leert u onder meer ruimten verkennen, analyseren en veranderen. Daarnaast ontwikkelt u uw gevoel voor licht, vormgeving, materiaalgebruik en kleur. Bovendien kan het diploma mogelijk vrijstelling opleveren in de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Bouwkunde van Hogeschool NCOI.

Admission

Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Het is van belang dat u beschikt over relevante werkervaring in een (bouw)technische omgeving.

Characteristics
HBO-deelprogramma

Course schedule
  • Duur van de opleiding: 1 jaar
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • Dag: 9 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Avond: 18 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand


Enrollment
Inschrijven kan via www.ncoi.nl/Inschrijven.html?course=44957-2018.

Graduation

De module Bouwkundig concept en ontwerp wordt afgerond met een digitaal examen. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt inplannen waar en wanneer u examen doet. De overige modules worden afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Als u alle modules met een voldoende heeft afgerond, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Architectuur’ van Hogeschool NCOI.

Na het volgen van deze opleiding bent u vrij om de aanduidingen (interieur-/binnenhuis)ontwerper of designer te gebruiken. De titel (interieur-/binnenhuis)architect is wettelijk beschermd door de Wet op de architectentitel. Voor inschrijving in het architectenregister is bezit van een specifiek in deze wet genoemd Masterdiploma vereist. Voor meer informatie zie: www.architectenregister.nl.

Objectives

U ontwikkelt in deze praktijkgerichte opleiding niet alleen uw bouwkundige kennis, maar vooral ook de creatieve en esthetische vaardigheden die zo belangrijk zijn in de architectuur. U leert het conceptuele uitgangspunt in een ontwerp te vertalen en daarbij rekening te houden met alle praktische en technische eisen. In dit programma koppelt u steeds de theorie aan de praktijk. Tussen de bijeenkomsten door werkt u aan praktijkgerichte opdrachten. De opleiding wordt verzorgd door docenten uit het werkveld.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • HBO Architectuur

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 12 maanden
Kosten €2390
Titulatuur Geen titel
Website www.ncoi.nl/opleiding/HBO-opleidingen-HBO-Architectuur.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma