Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Basiskennis Boekhouden (BKB®)

NCOI Opleidingen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

U vervult een administratieve functie of wilt deze gaan vervullen. Dit programma wordt aangeboden op MBO-niveau.

Omschrijving
Basiskennis Boekhouden (BKB®) is dé opleiding voor mensen die kennis willen maken met het vak boekhouden. Met het officiële diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering laat u zien dat u beschikt over inzicht en vaardigheden op boekhoudkundig gebied. Onder leiding van ervaren docenten gaat u direct praktijkgericht aan de slag. Bijzonder leerzaam en direct toepasbaar in werksituaties. U maakt met de keuze voor deze opleiding dan ook een goede start met uw loopbaan in de financiële administratie.

Admission

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Characteristics
MBO-deelprogramma

Course schedule

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 5 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentraining. U kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Enrollment
www.ncoi.nl/Inschrijven.html?course=43437-2017

Graduation

U neemt deel aan het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Deze opleiding wordt online geëxamineerd. Bij een voldoende resultaat ontvang u het officiële diploma ‘Basiskennis Boekhouden (BKB®)’.

Objectives

U krijgt praktijkgerichte kennis op het gebied van boekhouden. U leert omgaan met rekeningschema’s, journaalposten en de balans. Ook krijgt u inzicht in belastingen. U werkt aan theorie, praktijkopdrachten en uw persoonlijke vaardigheden. Op deze manier kunt u de opgedane kennis direct omzetten in de praktijk. Wij bieden u een complete examentraining met tips, gerichte aanwijzingen en proefexamens, zodat u goed voorbereid het officiële Associatie-examen kunt maken. U wordt begeleid door een ervaren docent die uw dagelijkse praktijk goed kent. Door de opzet en het tempo kunt u deze opleiding prima combineren met uw werk.

In deze opleiding wordt u uitgebreid voorbereid op uw examens. In uw werk is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is daarom van groot belang. Wij bieden u daarom extra examentrainingen aan. Daardoor maakt u met nog meer vertrouwen het examen.

Program guide

In deze opleiding komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

Dagboeken en journaliseren
  • Journaliseren van mutaties
  • Grootboekrekeningen bijwerken
  • Computerboekhouden
Financiële onderwerpen
  • Belastingen
  • Eigen vermogen en vreemd vermogen
  • Permanence
  • Duurzame productiemiddelen (DPM)

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €595
Titulatuur Geen titel
Website www.ncoi.nl/opleiding/Praktijkopleidingen-Praktijkdiploma-Basiskennis-Boekhouden-BKB.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 25
Afronding Diploma