Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) Overige opleidingen - Zaterdag

Markus Verbeek Praehep

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je ambieert een carrière als accountant. Wil je de vervolgopleiding voor accountant-administratieconsulent volgen en ben je in het bezit van een Bachelorgetuigschrift dat niet direct toegang geeft tot de opleiding Post HBO Accountancy? Dan is het volgen van dit schakelprogramma noodzakelijk.

Omschrijving
Wil jij AA-accountant worden en heb je al een Bacheloropleiding of WO-opleiding afgerond? Dan kun je via het Schakelprogramma naar Post HBO AA Accountancy de AA-titel behalen. Deze opleiding is gebaseerd op het rapport Eindtermen van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) en is door deze belangrijke instantie officieel aangewezen als opleiding die aan alle gestelde eisen voldoet. Docenten uit de dagelijkse praktijk van accountancy dagen je op een inspirerende en praktijkgerichte wijze uit om je te ontwikkelen tot een accountancy­professional. Hiermee leg je de basis voor een latere opleiding tot accountant.

Admission

Dit schakelprogramma is bedoeld voor kandidaten die een Bacheloropleiding of WO-opleiding hebben afgerond in een andere richting dan bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie en accountancy. Zo kun je na afloop meteen starten met de opleiding Post HBO AA Accountancy MKB. Het vastgestelde opleidingsprogramma is indicatief. Voor een exacte vaststelling van het programma dien je een deficiëntieonderzoek te laten instellen. Op basis van een aangeleverde kopie van het getuigschrift, cijferlijsten en programmabeschrijvingen wordt gekeken welke deficiënties (tekortkomingen) vanuit de vooropleiding weggewerkt moeten worden. Naar aanleiding van dit onderzoek kunnen er onderdelen wegvallen in het vastgestelde opleidingsprogramma.

Characteristics
HBO-deelprogramma

Course schedule

Deze opleiding duurt 45 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 57 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 100 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 7 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentraining. Je kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning (zie Flexibel studeren voor meer informatie).

Enrollment
Inschrijven kan via www.mvp.nl/inschrijven.html?id=80980.

Graduation

De modules worden afgerond met digitale examens, schriftelijke examens of moduleopdrachten. Het examen van MBA Belastingwetgeving wordt afgelegd bij de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Objectives

Het doel van de opleiding is om je vanuit een bedrijfseconomische achtergrond op praktische, efficiënte en effectieve manier te laten instromen in de opleiding Post HBO AA Accountancy MKB.

Door het uitvoeren van praktijkgerichte opdrachten word je op een aansprekende wijze opgeleid. Jouw docenten beschikken over ruime ervaring in de beroepspraktijk en dagen je uit continu de koppeling te maken met jouw eigen beroepspraktijk. Dat is erg leerzaam en uitdagend. De opleiding omvat een uitgebreide kenniscomponent. Daarnaast ga je in de inspirerende bijeenkomsten geregeld in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Waar mogelijk koppel je deze opdrachten direct aan jouw beroepspraktijk. De gehele studie, de planning en de organisatie zijn ingericht op het studeren naast een baan. De modulaire aanpak met aparte examens maakt het dan ook mogelijk om zeer flexibel te studeren en de opleiding te combineren met een baan.

In dit programma word je uitgebreid voorbereid op je examens. Als accountant is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is voor jou daarom van groot belang. In de bijeenkomsten van Markus Verbeek Praehep hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Vanuit onze jarenlange ervaring als financieel opleider bieden wij daarom extra examentraining aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maak je met nog meer vertrouwen het examen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Program guide

Deze opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

 • MBA Belastingwetgeving
 • Jaarrekening
 • Financial accounting 1
 • Auditing beginselen
 • Recht
 • Management accounting & control 2
 • Internal control & accounting information systems 2
 • Belastingrecht 2
 • Gedrag, ethiek en besluitvorming
 • Strategie, leiderschap en organisatie 2
 • Financiering
 • Auditing: kern van het accountantsberoep
 • Financial accounting MKB
 • Management accounting & control 3
 • SPD Corporate governance en compliance

Het is mogelijk dat je programma wordt aangevuld met een of meerdere modules om je deficiënties aan te vullen. Het kan hierbij gaan om de volgende modules: MBA Bedrijfsadministratie, MBA Financiering, MBA Kostencalculatie, Algemene economie, Statistiek en onderzoek, Strategie, leiderschap en organisatie 1 en Internal control & accounting information systems 1.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 42 maanden
Kosten €11200
Titulatuur Geen titel
Website www.MVP.nl/opleiding/Schakelprogramma-naar-Post-HBO-Accountancy-AA-Overige-Opleidingen.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 15
Afronding Diploma