Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Module MBA Kostencalculatie - Avond

Markus Verbeek Praehep

  • Beschrijving
  • Overzicht

Omschrijving
Het onderdeel MBA Kostencalculatie is gericht op het overbrengen van basiskennis van het berekenen van de kosten binnen organisaties. Je leert onder andere over kostensoorten, budgettering, masterbudgetten en kostenverbijzonderingsmethoden. Met je inschrijving voor deze module neem je alleen dit onderdeel af. Indien je belangstelling hebt om op modulaire wijze de HBO Bachelor Accountancy of de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie te volgen, doe je er verstandig aan om je ook in te schrijven voor het praktijkprogramma. Hierin wordt de kennis die je in de modules opdoet met elkaar verbonden en in de praktijk toegepast.

Admission

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Het programma wordt verzorgd op beginnend HBO-niveau. Enige voorkennis van de basisprincipes van het boekhouden is gewenst. Indien je niet beschikt over deze voorkennis, adviseren wij het volgen van de opleiding Inleiding Boekhouden voor MBA. Je hebt een test die je kunt gebruiken om vast te stellen of je over voldoende boekhoudkundige voorkennis beschikt.

Characteristics
MBO-deelprogramma

Course schedule

De module duurt 3 maanden. De module wordt zowel in een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 5 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentraining. Je kunt deze module ook grotendeels volgen op basis van e-learning (zie Flexibel studeren voor meer informatie).

Enrollment
Inschrijven kan via www.mvp.nl/inschrijven.html?id=62607.

Program guide

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Kostensoorten en kostenverbijzonderingsmethoden
  • Kostenbudgettering en -bewaking
  • Kostprijs- en capaciteitsberekeningen
  • Optimaliseringsvraagstukken: uitbesteden of zelf maken
  • Examentraining

Niveau MBO
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €750
Titulatuur Geen titel
Website www.MVP.nl/module/MBA-Kostencalculatie.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 25
Afronding Diploma