Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Masterclass Financiering - Dag

Markus Verbeek Praehep

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

Je bent hoger opgeleid en je wilt graag je kennis en vaardigheden verdiepen op het gebied van financiering.

Omschrijving
Financiering is een van de kernprocessen van financieel management. Het vraagt om inzicht in complexe financiële situaties en de beheersing van kasstromen. In deze Masterclass verdiep je je kennis op het gebied van financiering op Masterniveau. Het is een diepgaand programma op het gebied van financiering, treasury en investeringsbeslissingen. Je gaat aan de slag met verschillende methoden en technieken voor een optimale en gestructureerde aanpak van de financiering van je organisatie. Deze opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI University of Business Studies. Je kunt je diploma mogelijk inbrengen in de Master Finance & Control (MFC) of de MBA voor Controllers van NCOI.

Admission

Je hebt HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Characteristics
Masterdeelprogramma

Course schedule

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Flexibel studeren voor meer informatie).

Enrollment
Inschrijven kan via www.mvp.nl/inschrijven.html?id=70266.

Objectives

Onder leiding van ervaren financieel specialisten ga je aan de slag met actuele methoden en technieken op het gebied van financiering. Deze pas je toe op concrete financiële situaties en cases in jouw eigen werkkring. Je ontwikkelt vaardigheden om financiële situaties en risico’s inzichtelijk te maken, om vervolgens verantwoorde besluiten te nemen. Je wordt hierbij begeleid door vakdocenten uit de praktijk. Zij maken hierbij gebruik van de meest actuele literatuur en hun eigen ervaringen, wat zorgt voor een goede koppeling van theorie en praktijk. Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving waar je alle informatie vindt die je nodig hebt.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Bronnen voor financiering
  • Optimale financiële structuur
  • Vermogenskostenvoet
  • Risico en rendement
  • Werkkapitaalbeheer
  • Financieel risicobeheer
  • Kasstromen en voorraadposities van liquide middelen
  • Investeringsselectie

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €2590
Titulatuur Geen titel
Website www.MVP.nl/Opleiding/Masterclass-Financiering.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 18
Afronding Diploma