Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Master Finance & Control (MFC) - Avond

Markus Verbeek Praehep

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je bent een hoger opgeleide professional op financieel gebied en je hebt de ambitie je op Masterniveau binnen jouw vakgebied te ontwikkelen. Je bent bijvoorbeeld hoofd financiële administratie, controller of lid van een managementteam en verantwoordelijk voor financiële implicaties.

Omschrijving
Deze officieel erkende Master wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI University of Business Studies. Wil jij in jouw organisatie, profit of non-profit, succesvol aan de slag met de integrale financiële besturing? Dan is deze toonaangevende opleiding voor jou als financieel professional, financieel manager of controller een buitengewoon goede keuze. Na afronding van deze Master heb je de kennis en het inzicht voor het analyseren van de financieel-economische aspecten binnen jouw organisatie. Je kunt zo ondersteuning bieden bij strategische besluitvorming en bij de verbetering van bedrijfsprocessen. Met deze Master ontwikkel je je tot professional op het hoogste niveau. Als je kiest voor dit programma, ben je verzekerd van een praktijkgerichte aanpak, absolute topdocenten en een programma dat uitstekend te combineren is met jouw drukke baan.

Admission

Je hebt een HBO Bachelor- of een academische opleiding afgerond binnen het gebied van bedrijfskunde, management of economie, aangevuld met

2 jaar relevante, strategische werkervaring. Heb je dit niet? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Daarnaast verzorgen wij diverse instroom­programma’s. Zie Toelichting HBO Masteropleidingen voor meer informatie.

Course schedule

Elke Masterclass rond je steeds in 8 avonden of 4 dagen af. Je wordt tijdens de opleiding ondersteund door onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. Je kunt kiezen uit een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week. Ook kun je deze opleiding online volgen via e-learning. Zie Flexibel studeren.

Enrollment
Inschrijven kan via www.mvp.nl/inschrijven.html?id=40293.

Objectives

Met deze Master ontwikkel je je op het hoogste niveau. Je start met de kern van Finance & Control en gaat aan de slag met bestuurlijke informatieverzorging, financiering, financieel recht en financial accounting. In fase 2 ligt de nadruk op managerial control. Je ontwikkelt diepgaande kennis en inzicht in strategie, managementcontrol, riskmanagement, governance en compliance.

Program guide
 • Masterclass Bestuurlijke Informatieverzorging 6 EC
 • Masterclass Financial Accounting 6 EC
 • Masterclass Financiering 6 EC
 • Masterclass Recht voor Financials 6 EC
 • Integrale opdracht 5 EC
 • Masterclass Strategisch Management 6 EC
 • Masterclass Riskmanagement, Compliance & Governance 6 EC
 • Masterclass Managementaccounting en -control 6 EC
 • Afstuderen 13 EC
Afstuderen

Je sluit je Masteropleiding af met een individuele fase waarin je een scriptie schrijft. Het is mogelijk om dit onderzoek in je organisatie te doen, zodat je het resultaat direct kunt gebruiken. Voorafgaand aan de scriptiefase doorloop je een programma waarin nauwgezet wordt ingegaan op het uitvoeren van praktisch onderzoek op Masterniveau. Je wordt tijdens het afstuderen persoonlijk begeleid. Voorafgaand aan de scriptie vindt in 2 bijeenkomsten uitleg plaats over het afstuderen, zodat je goed voorbereid aan de slag gaat.

Getuigschrift

Deze Master wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI. Als je alles met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Mastergetuigschrift ‘Master Finance & Control’ van NCOI University of Business Studies. Je mag je dan Master in Finance & Control noemen en de Mastergraad MSc (Master of Science) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Masteropleidingen. De programma’s van NCOI worden voortdurend geactualiseerd en staan onder toezicht van een onafhankelijke Academic Board. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Je ontvangt van NCOI een officieel internationaal erkend getuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt.

Niveau N.V.T.
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 24 maanden
Kosten €13990
Titulatuur Geen titel
Website www.MVP.nl/Opleiding/Master-Finance-Control-MFC.html
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 18
Afronding Diploma