Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Verandermanagement

Maastricht University School of Business and Economics

  • Beschrijving
  • Overzicht

Een grotere slagingskans voor uw veranderproces

Effectief veranderen vraagt om het vinden van een balans tussen mensen en systemen, tussen wens en realiteit en tussen ratio en emotie(s). Veranderen betekent vaak het verlaten van een "comfort zone". In deze cursus krijgt u meer inzicht in hoe veranderprocessen nu eigenlijk werken en hoe u kunt inspelen op de ‘organisatiedynamica’. Daarnaast onderzoekt u hoe uw eigen rol in de veranderprocessen waar u mee te maken heeft. De leergang is een belangrijke impuls voor uw professionaliteit op het gebied van verandermanagement.
De doelstelling is u handvatten te bieden die ondersteunend zijn bij verandermanagement, vooral gezien vanuit de dynamiek in organisaties; hoe ontwikkelen mensen nieuwe betekenissen, hoe kunt u daaraan bijdragen teneinde veranderprocessen zo soepel mogelijk te laten verlopen.Managers uit het midden en hoger kader die betrokken en/of geïnteresseerd zijn in veranderprocessen zullen met deze cursus hun voordeel doen.


De doelstelling is de deelnemers handvatten en een manier van kijken aan te bieden die ondersteunend zijn bij verandermanagement. Deelnemers leren de dynamiek bij veranderprocessen te zien en hierop adequaat in te spelen. De eigen praktijjk en leervragen spelen een belangrijke rol in het programma en de opdrachten tussen de modulen door.

 
We verwachten van deelnemers inbreng van eigen cases.Deelnemers die de cursus positief afsluiten, minimaal 80% aanwezig zijn, actief deelnemen en een positieve waardering krijgen voor de eindopdracht, ontvangen een cursus certificaat van Maastricht University School of Business and Economics. Deelnemers die de cursus positief afsluiten zonder eindopdracht ontvangen een bewijs van deelname van Maastricht University School of Business and Economics


Gedurende de cursus komen de volgende thema’s aan bod:

Overzicht van de grote stromingen binnen verandermanagement
De mens en organisatieverandering
Diagnose en een systemische kijk op verandering
Implementatie, weerstand en interventies

Niveau HBO
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 4 weken
Type Post-hbo / Post-bachelor
Kosten (indicatie) Tussen de €1350 en €2700
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Limburg
Afronding Certificaat