Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Maastricht University School of Business and Economics

 • Beschrijving
 • Opleidingen
 • Vestigingen
 • Werknemers
 • Testimonials

Samen talenten ontwikkelen

Maastricht University School of Business and Economics verzorgt postdoctoraal management onderwijs en training voor professionals. Het portfolio bestaat uit MBA programma's, Incompany programma's, managementcursussen en coaching. De programma's die wij aanbieden staan garant voor een hoge onderwijskwaliteit die mede gebaseerd is op het bijzonder succesvolle en uitdagende probleemgestuurd onderwijsconcept van Universiteit Maastricht.

Dankzij de interactieve, kleine groepen kunnen de deelnemers de beschikbare academische kennis optimaal combineren met de eigen opgedane (werk-)ervaring. Samen inzichten en ervaringen delen geeft volop kans op nieuwe inspiraties. Om die kennis toe te kunnen passen in de praktijk is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling essentieel. Wij kijken niet alleen naar intellectuele kwaliteiten maar naar de totale persoon. Kennis over iemands emoties en gedrag dragen bij aan beter begrip met betrekking tot hoe iemand reageert en hoe een individu in staat is kennis toe te passen in het dagelijks functioneren. Dit spelt zich af op individueel, organisatorisch en maatschappelijk niveau. Via Action Learning Projecten kunnen we de vereiste vertaalslag maken.

 • Wij maken gebruik van innovatieve leermethoden die zijn gebaseerd op de kerncompetenties van universiteit Maastricht: Problem Based Learning (PBL);
 • De kwaliteit van onze programma's is een constante factor; gegarandeerd door accreditatie-instituten AACSB Internationaal, EQUIS en AMBA;
 • De focus op de totale persoonsontwikkeling is zichtbaar via een-op-een team coachingstrajecten, een integraal onderdeel van onze programma's;
 • Onze toegewijde staf en medewerkers hebben persoonlijke aandacht voor elk individu, zoals u zult merken vóór, tijdens en na afloop van uw deelname aan één van onze programma's.

Samen uw talenten ontwikkelen, volgens de Maastrichtse aanpak. Dat is uw route naar een spannende leer- en ontwikkelingsreis die begint in Maastricht en die u brengt naar plaatsen waar u nooit eerder was.

Modulair Executive MBA

Het Modulair Executive MBA is een flexibel deeltijd programma voor professionals en (toekomstige) managers waarin de combinatie van academische kennis, praktische expertise en ervaringen, en vaardigheden de kern van het leerproces vormen.

Het Modulair Executive MBA programma bestaat uit acht intensieve modulen elk van zes aaneengesloten dagen en als afsluiting een eigen business consulting project. Elke module valt weer uiteen in een drietal korte cursussen. Eén van de keuzemodules is een internationale week in het buitenland. De doorlooptijd van dit Nederlandstalige programma is twee jaar met de mogelijkheid de modules te spreiden over maximaal vijf jaar.

Startdata: januari, mei, september en november
Taal: Nederlands
Locatie: Maastricht University School of Business and Economics, Tongersestraat 53, Maastricht
Kosten: € 38.400

€ 1.000 voor het introductie programma, € 3.500 per onderwijsmodule (6 in totaal), € 4.700 per internationale week (2 in totaal), € 3.500 voor het Business Consulting Project en € 3.500 voor het Leadership Development Traject.

International Modulair Executive MBA

Het Internationaal Modulair Executive MBA is een flexibel deeltijd programma voor professionals en (toekomstige) managers waarin de combinatie van academische kennis, praktische expertise en ervaringen, en vaardigheden de kern van het leerproces vormen. Dit programma is Engelstalig.

Het Modulair Executive MBA programma bestaat uit acht intensieve modulen elk van zes aaneengesloten dagen en als afsluiting een eigen business consulting project. Elke module valt weer uiteen in een drietal korte cursussen. Eén van de keuzemodules is een internationale week in het buitenland. De doorlooptijd van dit programma is twee jaar met de mogelijkheid de modules te spreiden over maximaal vijf jaar.

Startdata: januari, mei, september en november
Taal: Engels
Locatie: Maastricht University School of Business and Economics, Tongersestraat 53, Maastricht
Kosten: € 38.400

€ 1.000 voor het introductie programma, € 3.500 per onderwijsmodule (6 in totaal), € 4.700 per internationale week (2 in totaal), € 3.500 voor het Business Consulting Project en € 3.500 voor het Leadership Development Traject.

Euro*MBA

Het tweejarig Euro*MBA programma biedt een mix van e-learning en residentiële weken. Deelnemers kunnen in hun eigen tempo aan de 10 e-learning vakken werken. Elke vier maanden vindt er een residentiële week plaats in zes Europese steden. Gedurende deze weken bezoeken deelnemers bedrijven en overheidsinstellingen en bestuderen ze onderwerpen die gerelateerd zijn aan de regio. Deze mix van residentieel- en afstandsonderwijs stelt deelnemers in staat om flexibel studeren te combineren met real-world experience: het beste van twee werelden.

Een samenwerkingsverband van een aantal van de beste Europese Business Schools en Universiteiten biedt een inspirerend Euro*MBA programma voor internationale managers en professionals.

Essentieel is de Europese samenstelling van het Euro*MBA consortium

 • Maastricht University School of Business and Economics
 • Institut d 'Administration des Entreprises IAE Aix-en-Provence
 • AUDENCIA Nantes.Ecole de Management
 • Escuela de Alta Dirección y Administración EADA, Barcelona
 • Leon Kozminsky Academy of Entrepeneurship and Management (LKAEM)
 • HHL Leipzig Graduate School of Management

De colleges worden verzorgd door professoren met verschillende opleidings- en culturele achtergronden. Bovendien werken de deelnemers van diverse culturen samen tijdens groepsopdrachten. Hierdoor verkrijgen de deelnemers vaardigheden en ervaringen die hun internationale carrière versterken.

Start data: Januari en September
Taal: Engels
Locatie: diverse
Duur: 2 jaar
Sessies: 10 e-learning modules en 6 residentiële weken
Frequentie: elke 4 maanden, 1 week
Kosten: € 26.500

Management cursussen

Nieuwe deuren openen naar een volgende stap in uw carrière?

Managen is een intensieve en veeleisende verantwoordelijkheid. Maar de beloning kent geen grenzen. Werken met en het begeleiden van mensen is een constante motivator. De werkelijke waarde van een organisatie bestaat uit het menselijk kapitaal. Ons Management Cursussenportfolio is ontwikkeld vanuit het perspectief om net zo dynamisch, intens en motiverend te zijn als haar klanten.

De cursussen bevatten de meest innovatieve en relevante management thema's van onze huidige maatschappij. De benadering is integraal en gericht op de ontwikkeling van de professional. Binnen elk programma worden deelnemers uitgedaagd om via nieuwe inzichten en reflectie de juiste acties te ondernemen. Hiermee ervaren zij de meest optimale ondersteuning bij de druk en complexiteit van concurrentie en verandering.

Deelnemers zijn afkomstig uit een breed spectrum van organisaties. De beste academische docenten en ervaren professionals uit de praktijk zorgen voor een adequate lerende omgeving.

De cursussen zijn onderverdeeld in Financiële Cursussen, en Algemene Management Cursussen. Kijk voor het volledige aanbod op onze website.

Incompany programma's

Hoe zet je individuele klasse in voor de collectieve ambitie?

Wij ontwikkelen en organiseren leerprogramma's op maat ter ondersteuning van verander- en leerprocessen in organisaties, alsmede passende training- en coaching services. Uitgangspunt hierbij is de ambitie van de organisatie.

De aansluiting tussen programma en leerbehoefte wordt op een resultaatgerichte en inspirerende wijze geborgd door een probleemgeoriënteerde en action learning benadering. In onze programma's maken wij gebruik van ervaren experts in executive onderwijs afkomstig van Universiteit Maastricht of vooraanstaande business schools, instituten en bedrijven uit haar nationale en internationale netwerk.

Coaching

Een persoonlijk ontwikkelingstraject om je perspectief te veranderen en je impact te versterken.

In een coachingstraject geef je jezelf tijd om stil te staan, te reflecteren op je eigen gedrag, feedback te krijgen, nieuwe perspectieven te ontdekken en acties te verkennen en te plannen die je impact versterken. Wij bieden coachingtrajecten aan als integraal deel van trainingsprogramma's en op zichzelf staande coaching voor teams en individuen.

  • Bezoek adres
   (Hoofdlocatie)
  • Minderbroedersberg 4-6
  • 6211 LK Maastricht
  • Nederland
  • Postaal adres
   (Hoofdlocatie)
  • Postbus 616
  • 6200 MD Maastricht
  • Nederland
 • Postgraduate Education - MBA & IP Office
  Postgraduate Education - MBA & IP Office
  Programma manager
 • Prof. dr. M.G. Heijltjes
  Prof. dr. M.G. Heijltjes
  Directie
Een greep uit ons gastenboek...

"Bedankt voor de leerzame ervaring. Ik zal de lunches missen!"
(Economie in bedrijf, voorjaar 2008)

 

"Wij vonden dat de cursus erg goed aansloot bij de actualiteit. We hebben met erg veel plezier aan de opdracht gewerkt"
(Economie in de sociale context, najaar 2008)

 

"Terug naar de universiteit na 20 jaar... Het houdt je jong!"
(Developing Leaders in Business, voorjaar 2008)

 

"Interessante, afwisselende en leerzame cursus, inclusief echte eye-openers"
(Verandermanagement, najaar 2008)

 

"Ik heb in deze training veel geleerd, veel plezier gehad en leuke contacten overgehouden. Daarnaast was het project een goede exercitie om op afstand met verschillende culturen samen te werken. Ik had dit niet willen missen."
(Leadership in services, 2008)

 

"Ik heb geleerd dat het goed is ook eens stil te staan"
(Op weg naar Meesterlijk Leiderschap, 2008)

 

"Een voorrecht dat ik heb mogen meedoen aan dit traject. Behalve de leerstof heb ik ook veel opgestoken van mijn collega's. Een band voor het leven".
(Tussen inspirerende mensen, najaar 2008)

 

"Nog nooit een cursus meegemaakt waarbij je zo actief betrokken wordt".
(Teams leiden of lijden, voorjaar 2009)

 

"Een aantal Aha-erlebnisse! Leuke cursus, heb zin in meer gerkegen".
(Projectmanagement en projectcontrol, voorjaar 2009)

 

"Ik kom er rijker uit"
(Algemeen management, voorjaar 2009)


"Super ervaring! Alle moeite meer dan waard"
(International Business Strategy course, voorjaar 2009)