Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)

Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)

Wij willen ervoor zorgen dat u een eerlijke, heldere en oprechte beeldvorming krijgt over natuurgerichte gezondheidszorg en u het vertrouwen geven dat u op een natuurlijke manier met uw gezondheid bezig kan zijn. We streven simpelweg naar keuzevrijheid voor u als het gaat om uw gezondheid.

De consulten van BATC therapeuten worden door deelnemende zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. BATC heeft al jaren meer dan 90% van de zorgverzekeraars achter haar staan en wij streven er elk jaar weer naar om dit zo te houden. Daarnaast zien wij het als onze missie om ervoor te zorgen dat natuurgerichte zorg standaard in de polisvoorwaarden van zorgverzekeraars wordt opgenomen.Wij wijzen u erop goed uw polisvoorwaarden te lezen of u wel in aanmerking komt voor vergoedingen uit uw aanvullende verzekering. Wees u bewust dat u geen rechten kunt ontlenen aan onze informatie over zorgverzekeraars.

BATC acht het zeer belangrijk dat de praktiserende therapeuten een hoogwaardige kwaliteit van zorg afgeven. Mocht u desondanks toch ontevreden zijn over een behandeling of mocht er onenigheid zijn ontstaan tussen u en uw therapeut, neem dan contact met ons op. We zullen dan met elkaar zoeken naar een oplossing en wij kunnen indien gewenst als bemiddelaar optreden.

Onze therapeuten functioneren allemaal op HBO niveau. Dit betekent dat ze een diploma HBO medische basiskennis hebben, Via modulair onderwijs of meerjarige opleidingen in natuurgerichte werkvormen. Zo zijn zij breed deskundig gevormd en hun beroepsmatigheid volledig verdeeld over de vijf natuurgerichte principes.

In de praktijk betekent dit dat een BATC therapeut beschikt over een diversiteit aan methodieken om u te kunnen helpen met uw gezondheid. De therapeut benadert uw situatie vanuit het holistische uitgangspunt, wat concreet betekent dat er afhankelijk van uw situatie verschillende methodes kunnen worden gehanteerd om u te helpen. Daarnaast stelt de therapeut een behandelplan met u op alvorens hij of zij met uw behandeling of consult start, zodat het voor u direct helder is wat u kunt verwachten en wat het beoogde resultaat is.

Met een BATC therapeut heeft u de zekerheid van een kwalitatieve, natuurgerichte vorm van zorg.

Zie voor meer informatie: www.batc.nl