Dé opleidingensite voor hbo en hoger

NIKTA

NIKTA

VCA en VCU examens

Al sinds 1999 is NIKTA hét examencentrum voor de VCA en VCU examens. Uiteraard is NIKTA hiertoe door ECABO erkend. NIKTA verzorgt VCA en VCU open-inschrijf examens op 14 locaties in Nederland. Wilt u snel uw VCA behalen? Nu aanmelden, vanavond examen doen. Wij zorgen dat de examenuitslag de volgende ochtend voor 10 uur in uw e-mail inbox staat. Ook verzorgt NIKTA (in-company) groepsexamens VCA en VCU in binnen- en buitenland.

BHV en Acute Zorg

Sinds 2003 is NIKTA de grootste certificatie-instelling in Nederland die persoonscertificaten BHV en Acute Zorg (eerste hulp) uitgeeft volgens de internationale standaard NEN-EN-ISO / IEC 17024:2003. Bedrijfshulpverlening (BHV) is de hulp die wordt verleend bij ongewenste gebeurtenissen in een organisatie, die de veiligheid en / of gezondheid van de werknemers en andere aanwezigen bedreigen (zoals brand en ongevallen). Vele opleiders zijn door NIKTA erkend als examenbureau voor Acute Zorg en BHV. Als een cursist voor een training is geslaagd, wordt bij NIKTA het persoonscertificaat aangevraagd.

NIKTA geeft officieel geaccepteerde vakbekwaamheidscertificaten uit volgens ISO 17024:2003. Deze certificaten zijn daardoor zowel in Nederland (volledig) als internationaal (behoudens soms afwijkende wettelijke bepalingen) geaccepteerd.

Op 16 december 2009 heeft NIKTA als enige certificatie-instelling de erkenning van het Ministerie van OC&W gekregen voor drie examenroutes binnen de gastouderopvang. De certificaten: Acute Zorg bij Kinderen, Acute Zorgverlener Module Kind en Omgeving en Eerstehulpverlener zijn met onmiddellijke ingang opgenomen in de ministeriële regeling deskundigheidseisen gastouderopvang. NIKTA is de grootste certificerende instelling op het gebied van EHBO én BHV-onderwijs in Nederland. Door ons gecertificeerde opleiders voor Acute Zorg en / of BHV kunnen ook direct gebruik maken van de mogelijkheden om gastouders op te leiden voor een door het ministerie en de GGD erkend certificaat.

Advies

Steeds meer bedrijven onderkennen het belang van een goed managementsysteem. NIKTA ondersteunt sinds 1994 kleine, middelgrote en grote organisaties bij het opzetten en certificeren van hun managementsystemen. Sinds 2003 is NIKTA geaccrediteerd als certificerende instelling door het Centraal Accreditatie Register voor de NEN-EN-ISO / IEC 17021 en de NEN-EN-ISO / IEC 17024. De specialisten van NIKTA zijn sinds 2005 lid van de NEN-commissie voor de NEN 4000 / 8112 Bedrijfshulpverlening.

Wat betekent kwaliteit voor ons?

Kwaliteit betekent voor NIKTA dat wij continu voldoen aan uw wensen. Wij gaan op zoek naar wat u van ons verwacht en zorgen ervoor dat het traject naar uw tevredenheid wordt uitgevoerd. Een praktische invalshoek is daarbij het uitgangspunt. NIKTA is niet normgericht. Uiteraard is de norm een theoretische leidraad, maar deze moet wel praktisch toepasbaar zijn. Opleiders kunnen dus in alle gevallen maatwerkcursussen verzorgen voor hun klanten en ook nog een NIKTA-persoonscertificaat uitgeven.

Zie voor meer informatie: www.nikta.nl