Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)

Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)

De European Mentoring & Coaching Council (EMCC) heeft in nauw overleg met de NOBCO en andere Europese beroepsorganisaties het European Individual Accreditation (EIA) voor coaches ontwikkeld. Dit is het nieuwe Europese accreditatiesysteem voor beroepscoaches en bestaat uit 4 niveaus:

  • Foundation;
  • Practitioner;
  • Senior Practitioner;
  • Master Practitioner.

De EIA zal in alle landen op een uniforme (onafhankelijke & objectieve) manier worden ingevoerd. De EIA uit het ene land zal daardoor vergelijkbaar zijn met en dezelfde waarde hebben als in een ander land.

Vanaf de oprichting van de NOBCO is individuele registratie/accreditatie van coaches een belangrijke pijler van de stichting geweest. Iedereen mag zich per slot van rekening coach noemen. Het is een onbeschermde titel.

Om het kaf van het koren te scheiden én opdat coaches kunnen laten zien dat ze hun vak serieus nemen heeft de NOBCO reeds in 2003 een keurmerk in het leven geroepen: Het Registratie Beoordelings Systeem (RBS).

Na een zorgvuldige transitie fase is de NOBCO sinds 17 januari 2011 officieel overgestapt van RBS naar het Europese keurmerk voor coaches, de EIA.

Zie voor meer informatie: www.nobco.nl

Instituten met dit keurmerk