Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Nederlandse Orde van Advocaten

Nederlandse Orde van Advocaten

De Nederlandse Orde van Advocaten (de Orde) is er voor iedereen die zijn recht zoekt en die daarbij een advocaat nodig heeft. Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van een advocaat. De Orde heeft de publieke taak hiervoor te zorgen.

U kunt in onze zoekmachine "Vind uw advocaat" (op advocatenorde.nl) een voor uw zaak geschikte advocaat zoeken. Alle ruim 17.000 mensen die in Nederland geregistreerd staan als advocaat, zijn hier te vinden. Treft u iemands naam niet aan in dit zoeksysteem, dan is hij niet officieel ingeschreven op het tableau. Deze persoon mag zich dan geen advocaat noemen.

De Orde zorgt ervoor dat iedereen die een advocaat inschakelt erop kan rekenen dat die deskundig, onafhankelijk en integer is. Om dat te garanderen, zorgt de Orde ervoor dat advocaten goed worden opgeleid en dat er regels zijn waar ze zich aan moeten houden. Houden ze zich niet aan die regels, dan zorgt de Orde ervoor dat ze voor de tuchtrechter komen. Als mensen een klacht over een advocaat hebben, kunnen ze zich melden bij de lokale deken van de Orde in de regio waar de advocaat werkt.

Zo waarborgt de Orde de kwaliteit van de advocatuur en ze staat pal voor het algemeen belang dat iedereen in Nederland - rijk en arm, particulier en ondernemer, schuldig of onschuldig - toegang heeft tot het recht.

Zie voor meer informatie: www.advocatenorde.nl