Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ)

Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ)

HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg: onafhankelijk en betrouwbaar. We stellen kwaliteits- en veiligheidsnormen op voor ruim 30 branches in Zorg en Welzijn. Bijvoorbeeld voor apotheken, VV&T, kinderopvang en GGZ. Aan deze normen is het HKZ-keurmerk verbonden. Een organisatie met dit keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant principieel centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.

HKZ beschikt over een breed netwerk en expertise in de zorg. Regelmatig voeren we gesprekken met belanghebbende partijen. We leggen ons oor goed te luisteren bij cliëntorganisaties, kwaliteitsmedewerkers, bestuurders en zorgkantoren. Het resultaat vindt u terug in nieuwe, innovatieve normen.

Om beter in te kunnen spelen op de behoefte van zorgaanbieders heeft HKZ haar dienstverlening de afgelopen jaren verbreed. Naast het ontwikkelen van normen biedt HKZ nu ook ondersteuning bij toepassing van de normen en bij implementatie van kwaliteitsvraagstukken. Daarmee heeft HKZ zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot toonaangevend kwaliteitsinstituut voor normontwikkeling en kwaliteitsbeoordeling; vernieuwend en vraaggericht.

Zie voor meer informatie: www.hkz.nl