Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Europese Raad voor Mentoring en Coaching (EMCC)

Europese Raad voor Mentoring en Coaching (EMCC)

De European Mentoring & Coaching Council (EMCC, de Europese Raad voor Mentoring en Coaching) is er om de goede uitvoering en de verwachting van mentoring en coaching in Europa te bevorderen.

Wij zijn een pan-Europese raad, die bestaat uit afgevaardigden uit verschillende nationale EMCC afdelingen, en daarbij directe leden heeft in landen waarin een locale EMCC nog niet bestaat.

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) is tevens de EMCC Nederland en daarmee de vertegenwoordiger van de EMCC in Nederland.

De European Mentoring & Coaching Council (EMCC) heeft in nauw overleg met EMCC Nederland (NOBCO) en andere Europese beroepsorganisaties het European Individual Accreditation (EIA) voor coaches ontwikkeld. Dit is het nieuwe Europese accreditatiesysteem voor beroepscoaches en bestaat uit 4 niveaus:

  • Foundation;
  • Practitioner;
  • Senior Practitioner;
  • Master Practitioner.

De EIA zal in alle landen op een uniforme (onafhankelijke & objectieve) manier worden ingevoerd. De EIA uit het ene land zal daardoor vergelijkbaar zijn met en dezelfde waarde hebben als in een ander land.

EMCC Nederland (NOBCO) heeft er voor gekozen om behalve het keurmerk voor coaches ook het keurmerk voor coachingsopleidingen te willen faciliteren omdat dit past binnen haar doelstelling een bijdrage te willen leveren aan professionalsering van het vak. Het gaat hier om de European Quality Award (EQA).

De EQA kent differentiatie in niveaus die synchroon lopen met die van het keurmerk voor individuele coaches (European Individual Accreditation): foundation, practitioner, senior practitioner en master practitioner.

Zie voor meer informatie: www.emccouncil.org/nl/nl