Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Dutch Securities Institute (DSI)

Dutch Securities Institute (DSI)

DSI heeft ten doel het vertrouwen van de consument in de financiële markten te versterken door het verstrekken van een persoonsregistratie aan deskundigen binnen de financiële dienstverlening die aan bepaalde eisen voldoen op het gebied van deskundigheid, integriteit en werkervaring. Zij registreert hen in een openbaar register op www.dsi.nl.

Tevens verricht DSI de pre- en in-employment screening (DSI PES) voor medewerkers op andere integriteitgevoelige functies in de financiële sector. Ook organiseert DSI het beslechten van geschillen over beleggen tussen financiële ondernemingen onderling. Zij faciliteert bovendien de Tucht- en Geschillencommissie en de Commissie van Beroep.

Het werk van DSI is gericht op het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van de financiële dienstverlening. De geregistreerde deskundigen zijn vooral actief in de handel, de bemiddeling, de advisering en het beheer van financiële diensten en producten. De stichting DSI is in 1999 ontstaan op initiatief van en wordt breed gesteund door NYSE Euronext Amsterdam en de brancheorganisaties binnen de financiële wereld in Nederland.

DSI: Deskundigheid, Screening en Integriteit

Zie voor meer informatie: www.dsi.nl