Dé opleidingensite voor hbo en hoger

COM-keur

COM-keur

COM-keur is een veiligheidskeuring voor arbeidsmiddelen / machines. Deze keuring wordt uitgevoerd door mechanisatiebedrijven, die aangesloten zijn bij Fedecom. Fedecom (voorheen COM) is de brancheorganisatie voor fabrikanten, importeurs en dealers van machines in de landbouw-, tuin & park- en industriesector.

Wie voert de machine-keuringen uit?

Het COM-keur bestaat sinds 1998. De ARBO wet vereist vanaf dat moment een verplichte periodieke veiligheidskeuring op arbeidsmiddelen en machines. Het uitvoeren van de COM-keuring is voorbehouden aan het COM-VCA keuringsbedrijf. Om COM-VCA keuringsbedrijf te worden dient het mechanisatiebedrijf het VCA- en CUVM certificaat te behalen. Dekra Quality ( voorheen KEMA) voert een jaarlijkse audit uit bij het keuringsbedrijf.

Wie bewaakt de kwaliteit?

De COM-keur veiligheidskeuring wordt uitgevoerd volgens de huidig geldende wetten , normen en eisen die op de keuring van uw machine van toepassing zijn. Het COM-keur beschikt over een technische commissie die er zorg voor draagt dat de diverse checklists altijd up to date zijn.

Zie voor meer informatie: www.com-keur.nl