Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Post HBO Strategisch Management voor Overheid en Non-profit

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je bent leidinggevende, projectleider, adviseur, verandermanager of ervaren professional. Je wilt jouw kwaliteiten op het gebied van management en strategie verder ontwikkelen in een kort en praktisch programma. De opleiding wordt verzorgd op Post HBO-niveau. Je beschikt ten minste over HBO-werk- en -denkniveau, opgedaan door opleiding of in de praktijk.

Een Post HBO-opleiding is een programma voor mensen die al enige tijd werken en functioneren op HBO-niveau. De opleiding wordt verzorgd op een niveau tussen HBO en Master. Heb je een HBO-werk- en -denkniveau door studie en/of werkervaring? En wil je een volgende stap zetten in je carrière door je kennis te verbreden of verdiepen? Dan is een Post HBO-opleiding een uitstekende optie. Door persoonlijke aandacht van onze docenten en de mogelijkheid om de kennis en vaardigheden direct in je werkpraktijk toe te passen, behaal jij je Post HBO-diploma.

Omschrijving
Tijdens deze opleiding Post HBO Strategisch Management voor Overheid en Non-profit worden actuele managementinzichten gecombineerd met concrete toepassingsmogelijkheden. Er wordt hierbij ingegaan op de veranderingen binnen de overheid en de gevolgen hiervan. Zo maak je na de opleiding strategische keuzen in de publieke sector en houd je hierbij rekening met belanghebbenden en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van jouw organisatie. De opleiding is zo opgezet dat je de leerstof direct kunt oefenen in je eigen praktijk. ISBW verzorgt deze opleiding met de inzet van ervaren praktijkdocenten en managementtrainers. Je zult de aanpak van ISBW als bijzonder inspirerend ervaren.

Characteristics
Post Bachelor

Course schedule

De opleiding Post HBO Strategisch Management voor Overheid en Non-profit duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=60773.

Objectives

In dit programma leer je een eigen visie te ontwikkelen voor je organisatie op grond van de ontwikkelingen bij de overheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en verschillende belanghebbenden. Je werkt dit uit tot beleid en stelt hierbij een praktisch strategisch plan op.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Strategische verkenning van jouw omgeving
 • Visie, missie en strategie in de praktijk
 • Interne en externe analyse opstellen
Veranderende overheid
 • Visie op ontwikkelingen en veranderende rol van de overheid
 • Vertaling van die ontwikkelingen naar jouw eigen organisatie
Toegevoegde waarde van jouw organisatie
 • Waar staat de organisatie ten opzichte van concurrenten?
 • Scherp krijgen van succesfactoren
Strategie en beleid
 • Rekening houden met stakeholders bij beleid
 • Doelstellingen formuleren vanuit stakeholders
 • Maatschappelijke verantwoording en governance
Beleid maken
 • Beleid maken, beleid schrijven
 • Opstellen van hanteerbaar strategisch plan

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €1490
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/Post-HBO-Strategisch-Management-voor-Overheid-en-Non-profit.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma