Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Post HBO Senior Projectmanagement

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Ben je een projectmanager of -leider? Wil je meer inzicht in het analyseren en verbeteren van projecten? Dan is deze opleiding perfect voor jou. De opleiding wordt gegeven op Post HBO-niveau. Je beschikt ten minste over HBO-werk- en -denkniveau, opgedaan door opleiding of in de praktijk.

Een Post HBO-opleiding is een programma voor mensen die al enige tijd werken en functioneren op HBO-niveau. De opleiding wordt verzorgd op een niveau tussen HBO en Master. Heb je een HBO-werk- en -denkniveau door studie en/of werkervaring? En wil je een volgende stap zetten in je carrière door je kennis te verbreden of verdiepen? Dan is een Post HBO-opleiding een uitstekende optie. Door persoonlijke aandacht van onze docenten en de mogelijkheid om de kennis en vaardigheden direct in je werkpraktijk toe te passen, behaal jij je Post HBO-diploma.

Omschrijving
Je kwaliteiten als projectmanager zijn van doorslaggevende betekenis voor het succesvol opzetten en uitvoeren van een project. In de opleiding Post HBO Senior Projectmanagement krijg je dieper inzicht in de aspecten van een project, zoals context, relevantie en complexiteit. Je kunt projecten analyseren en op basis daarvan passend projectmanagement toepassen, verbeteringen aandragen en verwerken in een concreet plan. Je projecten verlopen soepeler en effectiever. Deze praktijkgerichte opleiding is een must voor iedere projectmanager. De ervaren docenten begeleiden je met behulp van de Action Learning Methode. Hierdoor kun je alle leerstof direct toepassen binnen je eigen praktijk.

Characteristics
Post Bachelor

Course schedule

De opleiding Post HBO Senior Projectmanagement duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=58930.

Objectives

In dit programma ga je diep in op projectmanagement. Samen met docenten analyseer je projecten en ga je in op mogelijke verbeteringen. Je krijgt zicht op de verschillende factoren die een rol spelen bij projecten, van tijd tot belanghebbenden en weet hoe je daarmee omgaat. Aan de hand daarvan ga je aan de slag met mogelijke verbeteringen voor kwalitatief betere projecten en snellere afronding. Je krijgt inzicht in hoe je dit toepast en verwerkt in een helder communicatieplan voor je organisatie. Na deze opleiding ben je in staat projecten soepeler en effectiever te leiden en succesvol af te ronden.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Opstartfase
 • Zicht op de projectopdracht
 • Projectvoorbereiding
 • Stakeholders in de projectomgeving
 • Projectdoelstellingen
Faseren en inrichten van het project
 • Planmatige invulling in projectfases
 • Projectteamsamenstelling
 • Voortgang en bijsturen bij afwijkingen
 • Scrum en agile als nieuwe flexibele projectmanagementmethodieken
Leidinggeven aan projecten
 • Projectleiderschap
 • Communicatieve vaardigheden
 • Conflicthantering en onderhandelen
 • Persoonlijke effectiviteit

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €1490
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/Post-HBO-Senior-Projectmanagement.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma