Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Post HBO Professioneel Communiceren en Beïnvloeden

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Dit programma is voor iedere (toekomstige) manager die zijn communicatieve vaardigheden wil verbeteren en meer wil weten over overtuigen en beïnvloeden. Je beschikt ten minste over HBO-werk- en -denkniveau, opgedaan door opleiding of in de praktijk.

Een Post HBO-opleiding is een programma voor mensen die al enige tijd werken en functioneren op HBO-niveau. De opleiding wordt verzorgd op een niveau tussen HBO en Master. Heb je een HBO-werk- en -denkniveau door studie en/of werkervaring? En wil je een volgende stap zetten in je carrière door je kennis te verbreden of verdiepen? Dan is een Post HBO-opleiding een uitstekende optie. Door persoonlijke aandacht van onze docenten en de mogelijkheid om de kennis en vaardigheden direct in je werkpraktijk toe te passen, behaal jij je Post HBO-diploma.

Omschrijving
Wil je weten hoe je je standpunten en opvattingen het beste overbrengt? En welk effect je communicatie op anderen heeft? In de opleiding Post HBO Professioneel Communiceren en Beïnvloeden krijg je meer inzicht in je eigen communicatiestijl en in die van anderen. Daarnaast versterk je in korte tijd je gespreks- en beïnvloedingstechnieken. Hierdoor leer je de effectiviteit van je persoonlijke communicatie te vergroten. Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die je opleiden met de ISBW Action Learning Methode. Deze methode maakt het voor je mogelijk om alle leerstof direct toe te passen in je eigen werkpraktijk. Zo werk je zeer doelgericht naar effectief resultaat.

Characteristics
Post Bachelor

Course schedule

De opleiding Post HBO Professioneel Communiceren en Beïnvloeden duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=66012.

Objectives

In dit programma ontwikkel je je professionele communicatievaardigheden. Je weet onder andere hoe je de ander effectief kunt beïnvloeden aan de hand van je eigen communicatiegedrag. Hierbij kijken we hoe je je standpunten en opvattingen het beste kunt ‘verkopen’ aan de hand van jouw (non-)verbale communicatie. Na deze opleiding ben je in staat op professionele wijze te communiceren en kun je mensen in de door jou gewenste richting sturen.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Communicatie
 • Het toepassen van (non-)verbale communicatie
 • Het ontwikkelen van een persoonlijke communicatiestijl
 • Communicatie bij beïnvloeden
Beïnvloeden
 • Inzicht in jezelf en de ander
 • Wat is je doel?
 • Verschillende beïnvloedingsstrategieën
 • Schakelen tussen de verschillende strategieën
Macht en onmacht
 • Omgaan met macht en onmacht
 • Beïnvloedingsstijlen bij (on)macht
 • Omgaan met weerstand
 • Eigen invloed en rol

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €1490
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/Post-HBO-Professioneel-Communiceren-en-Beinvloeden.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma