Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Post HBO Procesmanagement & Lean

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je bent een procesmanager, verandermanager, projectleider of adviseur. Je wilt je op het gebied van procesmanagement en organisatieverbetering verder ontwikkelen in een kort en praktisch programma. De opleiding wordt verzorgd op Post HBO-niveau. Je beschikt ten minste over HBO-werk- en -denkniveau, opgedaan door opleiding of in de praktijk.

Een Post HBO-opleiding is een programma voor mensen die al enige tijd werken en functioneren op HBO-niveau. De opleiding wordt verzorgd op een niveau tussen HBO en Master. Heb je een HBO-werk- en -denkniveau door studie en/of werkervaring? En wil je een volgende stap zetten in je carrière door je kennis te verbreden of verdiepen? Dan is een Post HBO-opleiding een uitstekende optie. Door persoonlijke aandacht van onze docenten en de mogelijkheid om de kennis en vaardigheden direct in je werkpraktijk toe te passen, behaal jij je Post HBO-diploma.

Omschrijving
In de korte opleiding Post HBO Procesmanagement en Lean van ISBW bieden we je essentiële handvatten op het gebied van het ontwerpen en optimaliseren van processen. Lean is een strategie die hierbij zeer effectief is. Je leert om in de processen waardevermeerdering voor de klant centraal te stellen. Alleen wat waarde creëert voor de klant moet worden opgenomen. Hierdoor zorg je dat processen worden versneld en dat de kwaliteit verbetert. De praktijkgerichte opleiding wordt gegeven door deskundige docenten met veel ervaring. ISBW zorgt er zo voor dat je in korte tijd lean management toepast in je organisatie.

Characteristics
Post Bachelor

Course schedule

De opleiding Post HBO Procesmanagement en Lean duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=66011.

Objectives

Je gaat aan de slag met het optimaliseren van processen in je organisatie. Je besteedt aandacht aan verschillende manieren om processen te visualiseren en hoe daarmee zwakheden kunnen worden blootgelegd en verbeterd. De lean managementaanpak is hierbij zeer effectief, omdat je daarmee je processen efficiënter inricht. Met de docenten ga je aan de slag om in elk proces de waardevermeerdering voor de klant centraal te stellen en om overbodige delen van processen weg te laten. Dit leidt direct tot optimalisatie en kwaliteitsverbetering.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Lean management
 • Lean processen inrichten op maximale klantwaarde met minimale verspilling
 • Uitgangspunten voor continue verbetering
Werken in processen
 • Je organisatie inrichten vanuit werkbare processen
 • Identificeren, typeren en verbeteren van processen
 • Structureren van het proces naar eenvoud
 • Processen ontwerpen en inrichten vanuit de belanghebbenden
Business performance
 • Monitoren van processen en beoordelen van procesverloop
 • Procesindicatoren en rapportages
 • Organisatiedynamiek bij het (her)inrichten van processen
Effectieve vaardigheden voor goed procesmanagement
 • Beïnvloedingsvaardigheden
 • Doelgericht samenwerken vanuit verschillende rollen

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €1490
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/Post-HBO-Procesmanagement-Lean.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma