Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Post HBO Marketingmanagement

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Ben je marketingmanager of wil je dit worden? Dan is deze opleiding ideaal voor jou. Deze opleiding is namelijk speciaal gericht op het versterken van je managementvaardigheden op het gebied van marketing. De opleiding wordt verzorgd op Post HBO-niveau. Je beschikt ten minste over HBO-werk- en -denkniveau, opgedaan door opleiding of in de praktijk.

Een Post HBO-opleiding is een programma voor mensen die al enige tijd werken en functioneren op HBO-niveau. De opleiding wordt verzorgd op een niveau tussen HBO en Master. Heb je een HBO-werk- en -denkniveau door studie en/of werkervaring? En wil je een volgende stap zetten in je carrière door je kennis te verbreden of verdiepen? Dan is een Post HBO-opleiding een uitstekende optie. Door persoonlijke aandacht van onze docenten en de mogelijkheid om de kennis en vaardigheden direct in je werkpraktijk toe te passen, behaal jij je Post HBO-diploma.

Omschrijving
In deze Post HBO-opleiding van ISBW behandelen we marketingmanagement op een praktijkgerichte manier. Na de opleiding ben je in staat de organisatiestrategie te vertalen naar concrete doelstellingen voor jouw marketingafdeling. Aan de hand van deze doelstellingen stel je een marketingstrategie op die ook rekening houdt met de merkpositionering van jouw organisatie. Door het maken van een goede vertaalslag naar je team behaal je samen de doelstelling van de afdeling en draag je bij aan het succes van je organisatie. Door de effectieve aanpak met behulp van de Action Learning Methode van ISBW kun je het geleerde direct in de praktijk toepassen.

Characteristics
Post Bachelor

Course schedule

De opleiding Post HBO Marketingmanagement duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning.

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=58976.

Objectives

In deze opleiding verdiep je je in de kernelementen van marketingmanagement. Je leert de strategie van de organisatie te vertalen naar een praktisch plan voor je eigen marketingafdeling. De doelstellingen uit dit plan worden je afdelingsdoelstellingen en je medewerkers stuur je aan om deze doelstellingen te behalen. Hierbij ligt er een focus op de klant. Wat is de doelgroep, hoe ziet de doelgroep eruit en hoe kunnen we deze doelgroep bereiken. Je bepaalt (met je team) de grote lijnen en het team voert uit. Met onze praktijkgerichte aanpak ben je ervan verzekerd dat deze opleiding direct resultaat oplevert in je werk en daarmee voor jouw organisatie.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Marketing en strategie
 • Strategie vertalen naar marketingbeleid
 • Marketingproces
 • Strategische marketingplanning
Marketingcommunicatie
 • Klantprofilering en inzicht in doelgroepen
 • Strategisch merkenbeleid
 • Inzet van media (RTV, online, print)
 • Direct marketing
 • Social media en zoekmachinemarketing
 • Online marketing en communicatie
Uitvoering
 • Opstellen van een marketingplan
 • Werken met marketingbudgetten

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €1490
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/Post-HBO-Marketingmanagement.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma