Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Post HBO Management van Verandering

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je bent leidinggevende, projectleider, verandermanager of professional. Je wilt je kwaliteiten op het gebied van verandermanagement verder ontwikkelen in een kort en praktisch programma. De opleiding wordt verzorgd op Post HBO-niveau. Je beschikt ten minste over HBO-werk- en -denkniveau, opgedaan door opleiding of in de praktijk.

Een Post HBO-opleiding is een programma voor mensen die al enige tijd werken en functioneren op HBO-niveau. De opleiding wordt verzorgd op een niveau tussen HBO en Master. Heb je een HBO-werk- en -denkniveau door studie en/of werkervaring? En wil je een volgende stap zetten in je carrière door je kennis te verbreden of verdiepen? Dan is een Post HBO-opleiding een uitstekende optie. Door persoonlijke aandacht van onze docenten en de mogelijkheid om de kennis en vaardigheden direct in je werkpraktijk toe te passen, behaal jij je Post HBO-diploma.

Omschrijving
In je rol als leidinggevende krijg je te maken met de veranderprocessen in jouw organisatie. In de Post HBO Management van Verandering leer je verandertrajecten met succes van a tot z te volbrengen. Je leert wanneer het tijd is om te veranderen, welke praktische stappen het verandertraject bevat en hoe je omgaat met de dynamiek die ontstaat onder de medewerkers. Hierdoor is de kans op succes bij verandering vele malen groter. De opleiding is zodanig opgezet dat je er in je werk meteen mee aan de slag kunt. Precies zoals je van ISBW mag verwachten.

Characteristics
Post Bachelor

Course schedule

De opleiding Post HBO Management van Verandering duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning.

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=60759.

Objectives

In dit programma leer je hoe je veranderingen met succes doorvoert binnen je organisatie. Hierbij ben je betrokken van het prille begin tot het eind. Je bent in staat de veranderbehoefte te peilen en te vertalen naar een concrete verandervraag. Vanuit deze vraag kun je een plan opstellen waarmee je een veranderkoers bepaalt. Je bent in staat de voortgang te bewaken en kunt risico’s tijdig in kaart brengen en het verandertraject hierop aanpassen indien nodig. Tijdens een verandertraject moet je rekening houden met spanningen onder medewerkers. Veranderingen zijn niet altijd leuk en kunnen op weerstand stuiten. Met deze opleiding ontwikkel je de vaardigheid om hier effectief en met rust mee om te gaan. Hierdoor vergroot de succeskans van de verandering. Ook ontwikkel je je eigen kwaliteiten als manager, zodat je in staat bent je medewerkers succesvol te begeleiden in het veranderproces.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Doel van verandering
 • Verandernoodzaak
 • Verandering door innovatie
 • Rendement van verandering
Interne dynamiek bij verandering
 • Communicatie en beïnvloeden bij verandering
 • Spanning en dynamiek bij verandering
 • Complexiteit van organisatieverandering
Psychologie en organisatieverandering
 • Weerstand tegen verandering
 • Bevlogenheid door talentontwikkeling
 • Sociale innovatie en cocreatie
Strategieën van organisatieverandering
 • Top down versus bottom up veranderen
 • Lerend organiseren
 • Lean en agile organiseren

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €1490
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/Post-HBO-Management-van-Verandering.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma