Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Post HBO Logistiek en Supply Chain Management

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je bent manager, coördinator of leidinggevende en dagelijks bezig met de logistiek binnen je organisatie. Je wilt je kwaliteiten op het gebied van logistiek supply chain management op Post HBO-niveau verder ontwikkelen in een praktisch programma. Je beschikt ten minste over HBO-werk- en -denkniveau, opgedaan door opleiding of in de praktijk.

Een Post HBO-opleiding is een programma voor mensen die al enige tijd werken en functioneren op HBO-niveau. De opleiding wordt verzorgd op een niveau tussen HBO en Master. Heb je een HBO-werk- en -denkniveau door studie en/of werkervaring? En wil je een volgende stap zetten in je carrière door je kennis te verbreden of verdiepen? Dan is een Post HBO-opleiding een uitstekende optie. Door persoonlijke aandacht van onze docenten en de mogelijkheid om de kennis en vaardigheden direct in je werkpraktijk toe te passen, behaal jij je Post HBO-diploma.

Omschrijving
Door globalisering, technologische ontwikkelingen en nieuwe verkoopmodellen is de logistieke omgeving van bedrijven aan verandering onderhevig. De Post HBO Logistiek en Supply Chain Management biedt daarom direct toepasbare kennis over het zo effectief en efficiënt mogelijk besturen van de goederenstroom in je organisatie en de keten. Met het oog op de laatste ontwikkelingen in de markt. Daarnaast leer je hoe je logistieke processen effectief stuurt en tijd, mensen en middelen optimaal inzet. Deze Post HBO-opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren praktijkdocenten, die volop in de actualiteit van het werkveld staan. Zij koppelen de theorie aan jouw eigen werkpraktijk, zodat je direct aan de slag kunt.

Characteristics
Post Bachelor

Course schedule

De opleiding Post HBO Logistiek en Supply Chain Management duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=60755.

Objectives

In deze opleiding ontwikkel je een eigen strategische kijk op de logistieke processen. Je signaleert knelpunten en risico’s en weet hoe je dit kunt verbeteren. Je bent in staat de logistieke performance te analyseren. Wat is de productiviteit, wat zijn de logistieke prestaties en hoe kunnen levertijden ingekort worden? Je ontwikkelt je daarnaast ook op projectmatig gebied. Verder verdiep je je in supply chains.

Je kunt de processen en samenwerking met leveranciers en afnemers verbeteren. Zo ben je in staat de logistieke functionaliteit van de deelnemende bedrijven te verbeteren. Daarnaast leer je hoe je voortgang kunt bewaken en een goede invulling kunt geven aan een praktisch en werkbaar plan. Zo ben je ervan verzekerd dat je je integraal ontwikkelt als manager in de logistieke organisatie.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Zicht op de keten
 • Jouw logistieke keten in beeld
 • Analyse van processen gekoppeld aan die keten
 • Belangrijkste actuele ontwikkelingen in het werkveld
Strategie en doelstellingen
 • De rol van logistiek in je strategische koers
 • Jouw ondernemingsstrategie kunnen vertalen naar logistieke doelstellingen
 • Kritische factoren als stuurgrootheden
Logistieke performance
 • Logistieke prestaties meten en uitdrukken in kengetallen
 • Zicht op productiviteit
 • Inkorten van levertijden
 • Voorraadmanagement en rendement
Leveranciersmanagement
 • Omgaan met leveranciers, afnemers en distributeurs
 • Handvatten voor effectief leveranciersmanagement
Planning en voortgang
 • Invulling geven aan een praktisch en werkbaar plan

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €1490
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/Post-HBO-Logistiek-en-Supply-Chain-Management.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma