Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Post HBO Leidinggeven en Beïnvloeden

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je bent een manager, leidinggevende of projectleider die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van leidinggeven en beïnvloeden. Ook als je niet dagelijks leiding geeft, maar hier wel interesse in hebt, is dit een uitstekend programma als je graag meer wilt leren op een praktische manier. De opleiding wordt verzorgd op Post HBO-niveau. Je beschikt ten minste over HBO-werk- en -denkniveau, opgedaan door opleiding of in de praktijk.

Een Post HBO-opleiding is een programma voor mensen die al enige tijd werken en functioneren op HBO-niveau. De opleiding wordt verzorgd op een niveau tussen HBO en Master. Heb je een HBO-werk- en -denkniveau door studie en/of werkervaring? En wil je een volgende stap zetten in je carrière door je kennis te verbreden of verdiepen? Dan is een Post HBO-opleiding een uitstekende optie. Door persoonlijke aandacht van onze docenten en de mogelijkheid om de kennis en vaardigheden direct in je werkpraktijk toe te passen, behaal jij je Post HBO-diploma.

Omschrijving
Met deze Post HBO Leidinggeven en Beïnvloeden ben je in staat draagvlak te creëren bij collega’s en ze te motiveren om de doelstellingen te behalen. Hierbij focus je je ook op het gedrag van mensen. Je leert situaties inschatten en bent in staat je beïnvloedingsstrategie aan te passen aan de persoon die je voor je hebt. Hierdoor inspireer je collega’s en behaal je samen de organisatiedoelstelling effectief en met succes. Daarnaast analyseer je tijdens de opleiding hoe je jouw rol als inspirerend en effectief manager kunt ontwikkelen. Je vergroot je persoonlijke invloed en leert je medewerkers te motiveren. Met behulp van de succesvolle ISBW Action Learning Methode pas je de kennis die je opdoet direct toe in je dagelijks werk. Zo versterk je op praktische wijze je invloed als leidinggevende.

Characteristics
Post Bachelor

Course schedule

De opleiding Post HBO Leidinggeven en Beïnvloeden duurt 6 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=65994.

Objectives

Tijdens deze opleiding leer je hoe je als leidinggevende collega’s kunt motiveren en inspireren. Hierdoor ben je in staat je collega’s (soms lastige) beslissingen te laten accepteren en samen jouw (nieuwe) doel te behalen. Dit doe je door een persoonlijke communicatiestijl te ontwikkelen en verschillende beïnvloedingsstrategieën toe te passen. Je bent in staat je aanpak per individu aan te passen, zodat je het grootste effect en succes bereikt. Hierbij leer je ook rekening houden met mogelijke weerstand. Beslissingen zijn niet altijd leuk voor collega’s en je leert hoe je deze boodschap goed over kunt brengen. Daarbij weet je wat voor effecten vervelende boodschappen kunnen hebben op collega’s en ben je in staat hiernaar te handelen. De opleiding is niet alleen heel praktisch ingericht, met veel ruimte om te oefenen, er is ook uitgebreid aandacht voor je houding als leidinggevende. Door stil te staan bij wat leiderschap is en welk type leider je wilt zijn, kun je na deze module niet alleen effectief de vaardigheden toepassen, maar je rol als leider en manager ook concreet en inspirerend vormgeven.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Inspirerend leidinggeven

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in de eigen persoonlijkheid
 • Verschillende leiderschapsstijlen en jouw eigen voorkeursstijl
 • Visieontwikkeling en uitdragen van visie
 • Meekrijgen van mensen
 • Invloed door inspiratie
 • Invulling geven aan motivatie van teams
 • Signaleren en omgaan met groepsdynamiek
 • Effectieve gesprekstechnieken voor managers
Professioneel communiceren en beïnvloeden

(6 bijeenkomsten)

 • Psychologische achtergrond van communicatie
 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Persoonlijke communicatiestijl
 • Beïnvloedingsstrategieën en zelfanalyse
 • Schakelen tussen verschillende strategieën
 • Omgaan met macht
 • Omgaan met weerstand

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 6 maanden
Kosten €2090
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/Post-HBO-Leidinggeven-en-Beinvloeden.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma