Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Post HBO Inkoopmanagement

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je bent als manager verantwoordelijk voor inkoop en wilt je snel een beeld vormen van de relevante kernaspecten. Dit programma is ook uitstekend geschikt voor iedereen die zich binnen inkoop verder wil verdiepen in een kort programma op Post HBO-niveau. Je beschikt ten minste over HBO-werk- en -denkniveau, opgedaan door opleiding of in de praktijk.

Een Post HBO-opleiding is een programma voor mensen die al enige tijd werken en functioneren op HBO-niveau. De opleiding wordt verzorgd op een niveau tussen HBO en Master. Heb je een HBO-werk- en -denkniveau door studie en/of werkervaring? En wil je een volgende stap zetten in je carrière door je kennis te verbreden of verdiepen? Dan is een Post HBO-opleiding een uitstekende optie. Door persoonlijke aandacht van onze docenten en de mogelijkheid om de kennis en vaardigheden direct in je werkpraktijk toe te passen, behaal jij je Post HBO-diploma.

Omschrijving
Bij de professionele inkoop van een organisatie zijn 2 aspecten van belang: de tevredenheid van de klant en de logische relatie met de organisatiestrategie. Na deze opleiding Post HBO Inkoopmanagement weet je hoe je inkoop inzet als integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Je gaat onder andere in de praktijk aan de slag met de inkoopstrategie, juridische aspecten en onderhandelingsvaardigheden. Je bent in korte tijd helemaal bij in dit boeiende vakgebied. Door middel van goede samenwerkingen en een tactisch inkoopproces houd je straks niet alleen de organisatie, maar ook de klanten tevreden.

Characteristics
Post Bachelor

Course schedule

De opleiding Post HBO Inkoopmanagement duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning.

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=60744.

Objectives

In dit programma ontwikkel je je in de kern van inkoopmanagement. Je krijgt een eigen kijk op inkoop en kunt hierop een strategie uitwerken. Daarin houd je rekening met de organisatiestrategie en de eisen die de organisatie stelt aan het inkoopbeleid. Je bent in staat het inkoopproces efficiënt en effectief in te richten. Daarnaast verdiep je je in de juridische en financiële aspecten van inkoop, zodat je vraagstukken binnen je organisatie effectief kunt oplossen. Tot slot verbeter je jouw onderhandelingsvaardigheden sterk. Je leert verschillende onderhandelingstechnieken toepassen, waarmee je de beste overeenkomst voor je organisatie uit weet te onderhandelen.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Inkoopstrategie
 • Inkoopbeleid en organisatiestrategie
 • Inkoopmanagementproces
 • Inkoopprocedures en inrichten van leveranciersselectie
 • Praktisch inrichten van inkoopproces
Juridische en financiële aspecten
 • Kostenmanagement
 • Juridische aspecten van inkoop
 • Contractmanagement
Onderhandelingsvaardigheden
 • Onderhandelingsproces
 • Onderhandelingstechnieken
 • Communicatie en overtuigingskracht

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €1490
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/Post-HBO-Inkoopmanagement.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma