Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Post HBO Coaching en Begeleiding

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je bent manager, leidinggevende of coördinator. Je wilt je verdiepen op het gebied van coaching en begeleiding. Je beschikt ten minste over HBO-werk- en -denkniveau, opgedaan door opleiding of in de praktijk.

Een Post HBO-opleiding is een programma voor mensen die al enige tijd werken en functioneren op HBO-niveau. De opleiding wordt verzorgd op een niveau tussen HBO en Master. Heb je een HBO-werk- en -denkniveau door studie en/of werkervaring? En wil je een volgende stap zetten in je carrière door je kennis te verbreden of verdiepen? Dan is een Post HBO-opleiding een uitstekende optie. Door persoonlijke aandacht van onze docenten en de mogelijkheid om de kennis en vaardigheden direct in je werkpraktijk toe te passen, behaal jij je Post HBO-diploma.

Omschrijving
Met deze opleiding van ISBW ontwikkel je de praktische kennis en vaardigheden die je nodig hebt om in je werk succesvol te coachen en begeleiden. We nemen het coachingsproces stap voor stap door. Van het analyseren van de probleemsituatie tot het opbouwen van een coachingsgesprek en het omgaan met weerstand. De praktische aanpak maakt dat je de vaardigheden direct in jouw praktijk kunt toepassen. Dit is niet alleen heel waardevol voor jou, maar ook voor de collega’s die je na deze training uitstekend kunt sturen en begeleiden.

Characteristics
Post Bachelor

Course schedule

De opleiding Post HBO Coaching en Begeleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=60736.

Objectives

In de opleiding Post HBO Coaching en Begeleiding leer je het beste uit anderen te halen met behulp van diverse coachingsmodellen en -technieken. Je krijgt zicht op jouw eigen rol als coach en leert hoe je een coachgesprek opbouwt, uitvoert en succesvol afrondt. Ook ontwikkel je effectieve gespreksvaardigheden waarmee je de ander weet te stimuleren en inspireren om zijn of haar effectiviteit te verhogen. Je gaat tijdens de bijeenkomsten veel oefenen, omdat dat het belangrijke ingrediënt is om goed te leren coachen.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Een praktische kijk op coaching
 • Coaching als leiderschapsstijl
 • Coaching als ontwikkelinstrument
 • Coaching en verandermanagement
De coach en de rol van de coach
 • Zelfinzicht en motivatie van jou als coach
 • Zicht op ethiek en gedragsregels voor coaching
 • Kennismaken met diverse begeleidingsvaardigheden
Coachingsvaardigheden
 • Praktische doelen opstellen voor coaching
 • Gespreksmodellen toepassen
 • Zelf oefenen van coachgesprekken
 • Omgaan met weerstand

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €1490
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/Post-HBO-Coaching-en-Begeleiding.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma