Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Post HBO Arbeids- en Sociaal Recht

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je bent een (HR-)manager die op de hoogte wil blijven van de actuele wetgeving op het gebied van arbeidsrecht en met name de toepassing van de wet- en regelgeving in de praktijk. De opleiding wordt verzorgd op Post HBO-niveau. Je hoeft niet te voldoen aan bepaalde vooropleidingseisen.

Een Post HBO-opleiding is een programma voor mensen die al enige tijd werken en functioneren op HBO-niveau. De opleiding wordt verzorgd op een niveau tussen HBO en Master. Heb je een HBO-werk- en -denkniveau door studie en/of werkervaring? En wil je een volgende stap zetten in je carrière door je kennis te verbreden of verdiepen? Dan is een Post HBO-opleiding een uitstekende optie. Door persoonlijke aandacht van onze docenten en de mogelijkheid om de kennis en vaardigheden direct in je werkpraktijk toe te passen, behaal jij je Post HBO-diploma.

Omschrijving
Het is essentieel om als (HR-)manager op de hoogte te zijn en blijven van actuele wet- en regelgeving en ontwikkelingen in dit vakgebied. Met deze opleiding verdiep je je in het arbeids- en sociaal recht en de praktische consequenties hiervan voor jouw organisatie. Er worden relevante juridische onderwerpen behandeld, je raakt volledig op de hoogte van de herziening van het ontslagrecht en je kunt juridische aspecten van arbeidsovereenkomsten toepassen in jouw contracten. Met de ISBW Action Learning Methode zorgen we dat alles wat je leert meteen toepasbaar is in jouw eigen werkpraktijk. Je bent straks weer helemaal bij en weet exact waar je binnen jouw organisatie rekening mee moet houden.

Characteristics
Post Bachelor

Course schedule

De opleiding Post HBO Arbeids- en Sociaal Recht duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=60729.

Objectives

Dit programma richt zich op de essentiële onderwerpen arbeidsrecht, ontslagrecht, arbeidsovereenkomst en relevante juridische onderwerpen. De docenten brengen je op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen op juridisch gebied. Zij vernieuwen jouw kennis over de verplichtingen van de werkgever en werknemer, regels ten aanzien van werving en selectie en de arbowetgeving. Je leert in verschillende situaties een passende arbeidsovereenkomst opstellen. Daarnaast ontwikkel je adviesvaardigheden om jouw werkgever te adviseren over ontslagprocedures en over het begeleiden van medewerkers bij hun re-integratie na ziekteverzuim.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Plaatsbepaling arbeidsrecht
 • Praktisch zicht op de juridische aspecten van arbeid
 • Actuele ontwikkelingen
Herziening ontslagrecht
 • Wet werk en zekerheid
 • Ontslagprocedures bij bepaalde en onbepaalde tijd
Juridische aspecten van de arbeidsovereenkomst
 • Regels ten aanzien van werving en sollicitatie
 • Zicht op de arbeidsovereenkomst
 • Proeftijd en concurrentiebeding
Relevante juridische onderwerpen voor de HR-manager
 • Arbowetgeving
 • Medezeggenschap
 • Ziekteverzuim en re-integratie
 • Verplichtingen van de werkgever en de werknemer

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €1490
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/Post-HBO-Arbeids-en-Sociaal-Recht.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma