Dé opleidingensite voor hbo en hoger

NIMA A Sales

ISBW Opleiding & Training

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting

Je wilt je eigen capaciteiten op verkoopgebied vergroten om betere verkoopresultaten te behalen. Je bent al werkzaam in een verkoopfunctie, bijvoorbeeld als accountmanager of vertegenwoordiger, of je bent van plan in de toekomst in een verkoopfunctie actief te worden.

Omschrijving
Met de opleiding NIMA A Sales geef je jouw verkoopvaardigheden een stevige impuls en ontwikkel je je tot salesprofessional. Als professioneel verkoper wordt van je verwacht dat je beschikt over kennis van algemene verkoopgrondslagen en principes, marketingbegrippen en inzicht in commerciële processen. Bovendien moet je de vaardigheden bezitten om een succesvol verkoopgesprek te kunnen voeren en te kunnen onderhandelen. Deze kennis en vaardigheden doe je op in dit praktijk- en resultaatgerichte programma.

Admission

Er zijn geen verplichte toelatingseisen voor het programma en het examen. Wel zijn er toelatingsrichtlijnen, namelijk:

  • Diploma HAVO/VWO
  • Diploma MBO
Characteristics
HBO-deelprogramma

Course schedule

De opleiding NIMA A Sales duurt 6 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 16 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook deels op afstand volgen door middel van e-learning.

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=75570.

Graduation

De examens leg je af bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Je behaalt het zeer gewaardeerde NIMA-diploma ‘NIMA A Sales’. Je hebt als voordeel dat je wordt ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister.

Objectives

De opleiding NIMA A Sales is zo ingericht dat je goed voorbereid wordt op een succesvolle afronding van de examens. Op zeer praktijkgerichte wijze ga je aan de slag met de kern van sales. Je krijgt zicht op verschillende verkoopmethoden en -technieken, ontwikkelt jouw persoonlijke verkoopvaardigheden en je gaat aan de slag met salesstrategie en -planning. Ook analyseer je jouw organisatie, de markt en de concurrentie.

De onderwerpen die aan bod komen zijn herkenbaar, doordat de theorie direct wordt gekoppeld aan actuele voorbeelden. Dit alles onder leiding van ervaren en deskundige docenten die zelf actief zijn in de salespraktijk.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Verkoopmethoden en -technieken

(8 bijeenkomsten)

Persoonlijke verkoop en presentatie

(8 bijeenkomsten)

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 10 maanden
Kosten €1790
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/NIMA-A-Sales.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma