Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Middle Management: Leidinggeven aan Verandering

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Deze opleiding geeft handvatten om veranderingen op effectieve manier vorm te geven en door te voeren in een organisatie. Je hoeft niet te voldoen aan bepaalde vooropleidingseisen. Wel gaan we uit van minimaal MBO-/HBO-werk- en -denkniveau.

Omschrijving
Wil je leren hoe je door middel van een heldere koers, een effectieve aanpak en aandacht voor mensen verandertrajecten succesvol begeleidt? ISBW combineert deze belangrijke onderwerpen in dit compacte en praktijkgerichte programma. Je leert veranderingen fasegewijs doorvoeren. Voorafgaand aan, tijdens en na de implementatie van veranderingen blijf je communiceren met management en medewerkers. Zo zorg jij ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Onze ervaren praktijkdocenten verbeteren je vaardigheden op het gebied van verandermanagement maximaal met de ISBW Action Learning Methode. Hierbij wordt al het geleerde direct gekoppeld aan je eigen werkpraktijk.

Characteristics
Vakopleiding

Course schedule

De opleiding Middle Management: Leidinggeven aan Verandering duurt 6 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning (zie praktische informatie voor meer informatie).

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=60684.

Objectives

In deze opleiding leer je om leiding te geven aan veranderingen. Je leert waarom veranderingen noodzakelijk zijn voor organisaties en wat er nodig is om medewerkers te motiveren hieraan mee te werken. Je kunt de effecten van veranderingen in kaart brengen en uitleggen hoe de werkzaamheden van individuele medewerkers beïnvloed zullen worden. Hierdoor kun je je medewerkers persoonlijk aanspreken en draagvlak creëren. In deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om veranderingen snel en succesvol door te voeren.

Program guide
 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Verandermanagement

(6 bijeenkomsten)

 • Noodzaak tot veranderen
 • Fases in een veranderproces
 • Veranderen en organiseren
 • Draagvlak creëren
 • Omgaan met weerstand
 • Communicatie bij verandering
  Effectief leidinggeven

(6 bijeenkomsten)

 • Je eigen rol als leidinggevende
 • Situationeel leidinggeven
 • Medewerkers ondersteunen in werkzaamheden
 • Motiveren van medewerkers
 • Sneller resultaat behalen met jouw mensen
 • Efficiënter en daadkrachtiger leiden van meetings


Officieel diploma

Beide modules worden afgerond met een praktische opdracht. Na een succesvolle afronding ontvang je het zeer gewaardeerde ISBW-diploma ‘Middle Management: Leidinggeven aan Verandering’. ISBW is al 85 jaar dé toonaangevende managementopleider van Nederland. Een ISBW-diploma wordt dan ook hoog aangeschreven door het Nederlandse bedrijfsleven.

Wil je doorstuderen richting een erkende Bacheloropleiding van Hogeschool ISBW? En voldoe je verder aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijknamige onderdelen uit het Bachelorprogramma. Zo kies je met deze opleiding niet alleen voor direct resultaat, maar houd je ook zicht op een verkort programma richting een volledige HBO Bachelorgraad.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 6 maanden
Kosten €1490
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/Middle-Management-Leidinggeven-aan-Verandering.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma