Dé opleidingensite voor hbo en hoger

HBO Persoonlijk en Effectief Leidinggeven

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je bent (startend) leidinggevende en wilt jouw managementvaardigheden in een kort en intensief traject stevig aanscherpen. Deze training wordt verzorgd op HBO-niveau. Je wilt met een diploma bevestiging van jouw leerresultaat op HBO-niveau.

Omschrijving
Een succesvol leidinggevende is in staat effectief te communiceren, motiveren en delegeren op diverse niveaus. Kennis van persoonlijke kwaliteiten en drijfveren is in dit proces onmisbaar. Hoe ondersteun je jouw medewerkers op alle fronten, terwijl je jouw gekozen strategie doelmatig uitvoert? De HBO Persoonlijk en Effectief Leidinggeven biedt je de juiste handvatten op het gebied van management. Zo ben je in staat je werk doeltreffend, efficiënt en succesvol uit te voeren.

Characteristics
HBO-deelprogramma

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=80791.

Objectives

In deze praktijkgerichte trainingen ga je intensief aan de slag met je eigen visie en doelstellingen als manager. Je gaat in op je eigen kwaliteiten en verbeterpunten. Je leert zo onder meer correct om te gaan met weerstand en ontdekt jouw persoonlijke leiderschapsstijl. Daarnaast werk je met situationeel leidinggeven, zodat je op de juiste manier reageert in specifieke situaties. Jouw eigen praktijk staat in de trainingen steeds centraal. Dankzij deze aanpak zet je snel de juiste stappen en voeg je direct bruikbare waarde toe aan jouw organisatie. De zeer interactieve trainingen bestaan uit onder meer groepsopdrachten, discussies en rollenspelen. De lessen worden verzorgd door trainers uit de praktijk. Zij zijn zeer deskundig en hebben veel ervaring. Zij bieden je praktische inzichten en feedback op maat waar je veel van leert. Dankzij de zeer persoonlijke opzet van deze HBO Persoonlijk en Effectief Leidinggeven wordt een maximaal leereffect gerealiseerd. Zie Praktijkgerichte aanpak voor meer informatie over de unieke aanpak van ISBW. Je sluit de training af met een eindopdracht. Je laat zo zien dat je de nieuwe kennis en vaardigheden op HBO-niveau beheerst.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke effectiviteit, kort en intensief

(2 dagen)

 • Inzicht in persoonlijke leiderschapskwaliteiten
 • Kennis van basiswaarden waarop je je werk uitvoert
 • Slagvaardig doelstellingen bereiken
 • Effectief te werk gaan
 • Eigen kracht en kunnen optimaal inzetten
 • Persoonlijk ontwikkelplan vormen
Praktisch leidinggeven

(3 dagen)

 • Inzicht in diverse leiderschapsstijlen
 • Het juiste leiderschap in de juiste situatie
 • Sterke resultaatgerichtheid
 • Stevige communicatieve vaardigheden

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €2590
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/HBO-Persoonlijk-en-Effectief-Leidinggeven.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Diploma