Dé opleidingensite voor hbo en hoger

HBO Associate degree Operationeel Manager

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je wilt je vaardigheden en kennis als middenmanager ontwikkelen met een officieel erkende HBO-opleiding die je afsluit met een wettelijke graad. Je bent bijvoorbeeld teammanager, bedrijfsleider of afdelingsmanager.

Omschrijving
Met de HBO Associate degree Operationeel Manager van Hogeschool ISBW behaal je niet alleen het erkende diploma, maar groei je uit tot een volwaardig manager die op operationeel en tactisch niveau handelt. Je leert veel over processen, projecten en coördinatie en hoe je daar als operationeel manager leiding aan geeft. Docenten uit de praktijk ondersteunen je hierin en bieden je praktische handvatten, zodat je kennis en vaardigheden meteen kunt gebruiken. Deze NVAO-geaccrediteerde opleiding is bovendien uitstekend te combineren met werk en privé. Kortom: je maakt beslist een goede keuze met deze opleiding bij Hogeschool ISBW.

Admission

Je kunt instromen in deze opleiding als je beschikt over een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Als je niet beschikt over een van deze diploma’s, maar je hebt wel het werk- en denkniveau en je bent 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan de 21+ toets van Hogeschool ISBW. Zie verder de informatie over de Hogeschool ISBW. 

Characteristics
HBO Associate degree

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=65856.

Program guide

De opleiding bestaat uit 2 fases waarin de volgende studieonderdelen aan bod komen:

Fase 1 Kern
 • Procesmanagement 6 EC
 • Verandermanagement 6 EC
 • Financieel management voor managers 6 EC
 • Marketing management 6 EC
 • Management en organisatie 6 EC
 • Projectmanagement 6 EC
 • HBO Training Persoonlijke Effectiviteit en Communicatie 6 EC
 • Praktische vaardigheden en businesscase 18 EC
Fase 2 Verdieping en afstuderen
 • Management van bedrijfsprocessen 9 EC
 • Personeel en organisatie 6 EC
 • Effectief leidinggeven 6 EC
 • Plannen en organiseren 6 EC
 • Communiceren en beïnvloeden 6 EC
 • HBO Training Professioneel Adviseren en Beïnvloeden 6 EC
 • Praktische vaardigheden en businesscase 12 EC
 • Scriptie 9 EC
Modules

De modules combineren theorie en praktijk. Je bestudeert de theorie en gaat aan de slag met concrete opdrachten die je direct kunt toepassen in je eigen werkomgeving. Je leert veel over proces- en projectmanagement en de structuren van organisaties. Je gaat zelf praktisch aan de slag met het ontwikkelen van professionele communicatie, zodat je duidelijk leiding geeft en heldere adviezen geeft aan het hoger management. Je wordt hierin begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. De modules worden afgerond met een toetsing van je kennis en vaardigheden in een opdracht of examen.

Persoonlijke vaardigheden

In de trainingen ontwikkel je vaardigheden op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatie en management. Je houdt zelf de voortgang van je ontwikkeling bij en je reflecteert op jouw persoonlijke resultaten en verbeterpunten. Deze trainingen vinden overdag op een doordeweekse dag plaats.

Praktische vaardigheden en businesscase

De concrete toepassing van de theorie naar de dagelijkse praktijk is kenmerkend voor de werkwijze van ISBW. In de opleiding wordt hier specifiek aandacht aan besteed in een praktijkprogramma waar je de praktische toepassingsmogelijkheden vastlegt in een kort verslag. Tijdens de opleiding wordt ook aandacht besteed aan onderzoeks- en studievaardigheden. Je krijgt praktische kennis die je voor je ontwikkeling als HBO'er nodig hebt. Je wordt uitstekend begeleid en ondersteund via de online leeromgeving van ISBW. Aan het eind van iedere fase werk je aan een concrete businesscase als eindopdracht. Deze aanpak zorgt ervoor dat je actief met de opleiding aan de slag gaat en direct voordeel behaalt in je eigen praktijk.

Afstuderen: de scriptie

Je rondt de opleiding af met een scriptie. Bij het schrijven hiervan word je goed begeleid door ervaren scriptiebegeleiders die je inhoudelijk advies geven en ondersteuning bieden.

Getuigschrift

Als je alle onderdelen van het programma met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële getuigschrift ‘HBO Associate degree Operationeel Manager’ van Hogeschool ISBW.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 24 maanden
Kosten €6390
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/HBO-Associate-Degree-Operationeel-Manager.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 10
Afronding Diploma