Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Contractmanagement

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je werkt met contracten en wilt deze optimaal managen. Je bent bijvoorbeeld inkoopmanager of facilitair manager. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor deze opleiding.

Omschrijving
Nadat een contract is afgesloten, begint het werk eigenlijk pas. Hoe zorg je ervoor dat de afspraken zoals ze op papier staan ook daadwerkelijk gerealiseerd worden? In de korte ISBW-opleiding Contractmanagement komen alle relevante juridische aspecten van een contract aan de orde. Goed contractmanagement maakt de verwachtingen tussen de leverancier en de afnemer helder. Dankzij deze praktijkgerichte opleiding van ISBW leer je hierin een leidende rol te spelen.

Admission

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Motivatie en interesse zijn voor deze opleiding wel belangrijk.

Characteristics
Vakopleiding

Course schedule

De opleiding Contractmanagement duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=58956.

Objectives

In dit programma leer je verschillende vormen van contracten kennen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leverancierscontracten en inkoopcontracten. Je leert waar deze contracten aan moeten voldoen om voor beide partijen rendabel te zijn. Daarnaast leer je hoe je randvoorwaarden in contracten kunt ondervangen. Zo zorg je ervoor dat duidelijk is wat er gebeurt bij wangedrag en leverings- of betalingsweigeringen. Met deze opleiding leer je het juiste contract op te stellen, dat voldoet aan de voorwaarden die passen bij de overeenkomst. Een veelzijdig en afwisselend programma waarin de vele facetten van contractmanagement aan de orde komen.

Studiemateriaal
We maken gebruik van praktijkgerichte en actuele literatuur die goed aansluit bij de ISBW Action Learning Methode. Daarnaast heb je tijdens je opleiding ook toegang tot onze online leeromgeving. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om eenvoudig en resultaatgericht te studeren. Denk aan aanvullende theorie en praktische opdrachten. Ook kun je via de online leeromgeving direct communiceren met je docent en medestudenten.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Contracten
 • Soorten contracten
 • Opbouw en structuur van een contract
 • Beoordelen van een contract
Leveranciers
 • Leveranciersmanagement en contracten
 • Prestaties bepalen en effectief vastleggen
 • Omgaan met wanprestaties
Beheer
 • Kiezen van een passende contractvorm
 • Juridische aspecten
 • Valkuilen bij contractbeheer

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €1090
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/Contractmanagement.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma