Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Basisopleiding Managementsupport

ISBW Opleiding & Training

 • Beschrijving
 • Overzicht

Samenvatting

Je bent (beginnend) managementassistent of secretaresse of je hebt aanvullende ondersteunende managementtaken en wilt de basisvaardigheden onder de knie krijgen. Je hebt nog geen tot weinig werkervaring in dit vakgebied. Wij gaan uit van minimaal MBO-werk- en -denkniveau.

Omschrijving
Deze opleiding van ISBW is de beste start voor je rol als managementassistent. Hoe plan je effectief je werkzaamheden en hoe organiseer je een vergadering of evenement? Praktische vragen waar je in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgt of al hebt. In deze opleiding krijg je handige tips en tools van je docent, die je direct op je eigen werkplek kunt toepassen. Vandaag de dag is het belangrijk dat je bekend bent met de digitale hulpmiddelen. Je leert hoe je kunt communiceren met mensen die op afstand werken en kunt het bedrijf professioneel vertegenwoordigen op social media. Je leert initiatief nemen, maar ook grenzen stellen om zo jouw werkzaamheden efficiënt en adequaat uit te kunnen voeren.

Admission

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Motivatie en interesse zijn voor deze opleiding wel belangrijk.

Characteristics
MBO-deelprogramma

Course schedule

De opleiding Basisopleiding Managementsupport duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Enrollment
Inschrijven kan via www.isbw.nl/inschrijven.htm?id=65808.

Objectives

In dit programma ontwikkel je je op het gebied van communicatie, samenwerken en assertiviteit. Ook leer je het archief en documenten beheren en vergaderingen en evenementen goed te organiseren. Een veelzijdig en afwisselend programma waarin de vele facetten van managementsupport aan de orde komen. Je bent straks in staat om in elke situatie professioneel op te treden en te handelen.

Program guide

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Organisatiesupport
 • Rol van managementsupport in de organisatie
 • Inzicht in de organisatie en de rol van de manager
Vaardigheden managementsupport
 • Assertief optreden en handelen
 • Plannen en organiseren van vergaderingen en evenementen
 • Archiveren en organiseren van documenten
Next supportmanagement
 • Mobiel werken en communiceren
 • Digitale aspecten van support
 • Support in social media
 • Van ondersteunen naar proactief supportmanagement

Niveau MBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 3 maanden
Tijden Overdag
Kosten €1090
Titulatuur Geen titel
Website www.ISBW.nl/opleiding-training/Basisopleiding-Managementsupport.htm
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 20
Afronding Diploma