Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Bedrijfsarchitectuur voor IT-Professionals

Info Support

  • Beschrijving
  • Overzicht

De verbreding over alle Architectuurdomeinen (Producten/Diensten, Proces en Organisatie, Informatie en Technologie), toegesneden voor de IT professional

Als IT-Professional heeft u te maken met een complexe omgeving: u hebt contact met vertegenwoordigers van ?de business?, met bedrijfsarchitecten, met leveranciers, met informatie- en programmamanagers. Ieder spreekt zijn eigen taal. De verbinding tussen deze invalshoeken ligt in de bedrijfsarchitectuur. Door middel van heldere modellen en afspraken over de inrichting van het totale applicatielandschap wordt de complexiteit transparant. In feite komt dit erop neer dat de gewenste inrichting van de informatiehuishouding gestalte moet krijgen.

Novius Adviesgroep voor Organisatie en Informatie heeft 20 jaar ervaring met het verbinden van business en IT. Dit heeft onder meer geleid tot het ontwikkelen van een uiterst succesvolle aanpak van het opstellen van een bedrijfsarchitectuur. Zo stond Novius aan de basis van de Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (NORA) en hielp veel gerenommeerde ondernemingen aan een bloeiende architectuurpraktijk.

Info Support en Novius bundelen hun kennis en ervaring in een nieuwe opleiding voor IT-Professionals: Bedrijfsarchitectuur voor IT-Professionals (BALD). In deze zesdaagse opleiding leert u de belangrijkste kneepjes van bedrijfs- en informatiearchitectuur. Hiermee versterkt uw positie als IT-Professional en legt u een basis voor een volgende stap in uw loopbaan.

In deze opleiding maken we gebruik van het boek ?Bedrijfsarchitectuur, werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting? van Guido Bayens en Hans Tönissen. Hierin staat het Novius Architectuur Raamwerk centraal en worden relaties gelegd met TOGAF, Archimate en DyA. Een scala van onderwerpen komt samenhangend aan de orde, zoals: multichannel dienstverlening, ketensamenwerking, social media, bedrijfsfuncties en bedrijfsprocessen, SOA, applicaties en infrastructuur.

De opleiding wordt gegeven door ervaren architecten van Novius en Info Support, waardoor ook best practices een belangrijke rol zullen spelen. Oefeningen tijdens de training en huiswerkopdrachten tussen de lesdagen door zorgen voor een afwisselende en effectieve manier van leren.

Bij deelname aan deze training met een Info Support Master Key Card zullen extra dagen in rekening worden gebracht. Bel of mail Info Support voor meer informatie.

Praktische ervaring als IT-Professional

Niveau N.V.T.
Incompany Nee
Open inschrijving Nee
Doorlooptijd 6 dagen
Kosten (indicatie) Tussen de €450 en €1350
Titulatuur Geen titel
Benodigde taalkennis Nederlands
Provincie Utrecht
Afronding Certificaat