Dé opleidingensite voor hbo en hoger

ICTRecht

 • Beschrijving
 • Contact
 • Opleidingen
 • Vestigingen

ICT Recht, Deskundig, praktisch en concreet juridisch advies tegen een gunstig tarief.

ICTRecht levert deskundig en praktisch juridisch advies over ICT. Adviezen van ICTRechtzijn begrijpelijk en geven blijk van technische kennis.
Wij denken pro-actief mee met de klant. Onze mensen zijn dan ook juridisch en technisch thuis in onze niche.

Onze kernactiviteiten

ICTRecht heeft drie kernactiviteiten, opgezet in drie aparte bedrijfsafdelingen: juridische advisering, trainingen en overeenkomstenverkoop (generatoren). Deze kernactiviteiten worden gedreven binnen één juridische entiteit. Iedere kernactiviteit heeft wel een eigen organisatorische structuur.

Onze visie op het ICT-recht

ICT, internet en telecommunicatie zijn technisch complexe gebieden waar de wet vaak achter de snel veranderende feiten aanloopt. Juridisch advies op dit gebied is dan ook geen eenvoudige zaak. ICTRecht kiest voor deze niche omdat zij ervan overtuigd is met haar technische én juridische kennis een unieke dienst te kunnen leveren.

Veel ondernemers zijn op zoek naar snel, deskundig en concreet advies tegen een gunstig tarief. Geen zes pagina's juridisch jargon met als conclusie "dat hangt ervan af" maar een duidelijke e-mail met advies waarmee men aan de slag kan. En dat is precies wat ICTRecht levert.

De visie van ICTRecht

Onze ambitie is hét juridisch adviesbureau van Nederland te zijn als het gaat om ICT en recht. Wij zijn klein, flexibel en creatief en bieden veel ruimte voor originaliteit en eigen initiatief. Door samenwerking met partnerkantoren bieden wij complete diensten (full-service) aan de klant.

ICTRecht is geen advocatenkantoor. Wij richten ons uitsluitend op ons specialisme: deskundig en praktisch advies tegen een gunstige prijs. De meerwaarde van een advocaat zit hem vooral in het kunnen procederen bij geschillen. Procederen valt buiten ons werkterrein en daarom hebben wij ervoor gekozen geen ICT-advocaten te zijn. Mocht u onverhoopt toch in een ICT-geschil bij de rechter belanden, dan verwijzen wij u graag door naar een goede advocaat met verstand van ICT.

Geschiedenis van ICTRecht

Het kantoor werd opgericht door Steven Ras in 2004. Hij begon met het geven van juridisch advies aan hostingproviders en webwinkels. Al snel breidden zijn werkzaamheden zich uit tot het maken van ICT-contracten, het oplossen van domeinnaamgeschillen en aansprakelijkheidsvraagstukken. In 2008 maakte Arnoud Engelfriet de overstap naar ICTRecht. Daarvoor werkte hij negen jaar lang als octrooigemachtigde en IP Counsel bij Philips. Zo groeide ICTRecht uit tot een compleet adviesbureau voor ICT en internet in het algemeen.

» Algemene informatie
  • Bezoek adres
   (Hoofdlocatie)
  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
  • Nederland