Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Executive MBA

IBO / business school

 • Beschrijving
 • Overzicht

Ervaren managers die hun carrière een flinke impuls willen geven, kiezen voor onze Executive MBA opleiding. Reflectie op het eigen functioneren, teamwork en interactie spelen in deze opleiding een zeer grote rol.

Met de Executive MBA opleiding kunt u bij ons in een kort tijdsbestek uw vaardigheden aanscherpen en toetsen aan de laatste bedrijfskundige inzichten. Door de rijke achtergrond en ervaring van de deelnemers, de beste docenten en de bijzondere praktijkgerichte en stimulerende aanpak is deze MBA opleiding uniek in haar soort.

Werkwijze

Tijdens de MBA opleiding Executive MBA gaan we aan de slag met managers die al de nodige kilometers hebben gemaakt. U werkt samen met uw medestudenten aan groepsopdrachten, waarin u het geleerde kunt toetsen aan de praktijk.

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor senior managers of professionals met meerdere jaren werkervaring in functies op tactisch of strategisch niveau. In deze opleiding leert u van professionals met zeer diverse achtergronden uit diverse branches: MT-leden, DGA's, algemeen managers, lijnmanagers, projectmanagers en zzp-ers.

Personal Counseling

In de MBA opleiding Executive MBA kun u via ons Personal Counseling programma verzekerd zijn van onze onverdeelde persoonlijke aandacht. Met onze hulp kunt u tijdens en tot een jaar na uw opleiding werken aan uw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Onze begeleiders zullen uw vragen beantwoorden en u zonodig doorverwijzen naar derden. De Personal Counseling van IBO Business School is uniek, maar tegelijkertijd vinden we die ook heel vanzelfsprekend. Het volgen van een MBA opleiding vraagt immers veel van uw tijd en inzet en daarvoor mag u best wat van ons terugverwachten.


Programma

De Executive MBA opleiding ondersteunt vijf geëxpliciteerde waarden, die in de verschillende modules aandacht zullen krijgen. Deze waarden zijn van belang, omdat het belangrijke doorbraakpunten en cultuurcomponenten binnen bedrijven zijn. Deze waarden zijn:

 • eigenzinnigheid en moed
 • ondernemerschap en onafhankelijkheid
 • geïnspireerd zijn en inspireren
 • van buiten naar binnen denken én handelen
 • verantwoordlijkheid nemen

Het programma bestaat uit vier componenenten:

1. Bedrijfskundige modules

 • strategie & beleid
 • strategische marketing (EADA Business School, Barcelona)
 • financieel management & accounting
 • management van inkoop
 • business information management
 • leiderschap (Ashridge Business School, Londen)
 • operational management
 • strategie en organisatie

2. Actualiteit en speciale managementthema's

Naast de inhoudelijke modules vindt u in het rooster dagdelen ingepland voor diverse thema's en voor coaching. Themamodules die in het programma worden ingepland zijn bijvoorbeeld: Riskmanagement, Human Resources Management, The Boardroom, Speechen als Obama, Supply Chain Management en Verandermanagement. Deze bijeenkomsten staan niet vast. Graag spelen wij in op actuele themathiek en de wensen van de groep.

3. Strategische managementopdracht

De managementopdracht is het hart van onze opleiding. Tijdens de managementopdracht voeren deelnemers in een groep een bedrijfskundige managementopdracht uit. Deze managementopdracht zorgt voor koppeling tussen het inhoudelijke programma en de praktijk en zorgt voor optimale verankering van het geleerde.

Daarnaast worden alle onderdelen van de opleiding integraal verweven. De opdracht loop dus als een rode draad door het programma. Deze opdracht wordt zowel door onze deelnemers als door de deelnemende organisaties bijzonder gewaardeerd. Bij IBO Business School dus geen fictieve casuïstiek, maar echte bedrijven met echte mensen en met echte doelstellingen.

4. Persoonlijke ontwikkeling

IBO Business School staat voor op de praktijk toegesneden opleidingen voor ervaren managers. Een business school met een eigenwijze aanpak die de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de deelnemers in een stroomversnelling brengt. In elke module treden de beste hoogleraren en docenten op. Door de interdisciplinaire benadering leren de deelnemers anders te kijken naar belangrijke business issues uit de eigen praktijk met als doel een betere gesprekspartner op strategisch niveau te kunnen zijn. Het toepassen van kennis vormt steeds een centraal uitgangspunt.

Naast de verbinding met de praktijk is de focus binnen de opleidingen gericht op actuele managementvraagstukken en is er bijzondere aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van onze deelnemers. Het gaat niet alleem om meer weten, maar ook om meer durven en vooral ook om mensen in beweging te krijgen. Deze visies heeft tot gevolg dat in het curriculum gebruik wordt gemaakt van diverse zienswijzen en diverse werkvormen.

Niveau WO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 15 maanden
Kosten €23500
Titulatuur Geen titel
Website https://ibo.nl/opleiding/executive-mba-opleiding/1424/programma#_content
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Afronding Diploma